Βρετανική έρευνα: Αύξηση της παραγωγικότητας φέρνει η τελεργασία

0
33

Βρετανική έρευνα: Αύξηση της παραγωγικότητας φέρνει η τελεργασία

Η εργασία από το σπίτι μπορεί να είναι πραγματικά καλή για την παραγωγικότητα, σύμφωνα με νέα στοιχεία βρετανικού ανεξάρτητου οργανισμού για την εργασία. Μια νέα έρευνα με περισσότερους από 1.000 εργοδότες, που δημοσιεύτηκε το βράδι της Δευτέρας από το Εγκεκριμένο Ινστιτούτο Προσωπικού και Ανάπτυξης (CIΡD), διαπίστωσε ότι το 41 τοις εκατό εξ αυτών, πιστεύει ότι η εργασία στο σπίτι είχε αυξήσει την παραγωγικότητα του οργανισμού τους.

Αυτό αποτελεί αύξηση από το αντίστοιχο 33 τοις εκατό όταν διεξήχθη η έρευνα στα τέλη του 2020.

Ο αριθμός των εργοδοτών που πίστευαν ότι η αύξηση της εργασίας στο σπίτι είχε αρνητικό αντίκτυπο στην παραγωγικότητα του οργανισμού τους μειώθηκε στο 18 τοις εκατό, σε σύγκριση με 23 τοις εκατό στην προηγούμενη έρευνα.

Μόνο το 25 τοις εκατό των εργοδοτών δήλωσε ότι ήθελε οι υπάλληλοι τους να είναι στο γραφείο με πλήρη απασχόληση, ενώ το 39% των εργαζόμενων θέλει να εργάζεται από το σπίτι.

Το ινστιτούτο θεωρεί ότι ένας λόγος για αυτήν την αναντιστοιχία οφείλεται πιθανά στο ότι η πλειονότητα (63%) των εργαζομένων που μπορούν να εργαστούν με υβριδικό τρόπο δεν έχει ακόμη ρωτηθεί για τις μελλοντικές εργασιακές τους προτιμήσεις

Οι εταιρείες αναμένουν ότι περίπου το 20 τοις εκατό του εργατικού δυναμικού τους θα εργάζεται από το σπίτι όλη την ώρα μόλις τελειώσει η πανδημία, ενώ το 40 τοις εκατό των εργαζομένων τους θα εργάζονται από το σπίτι σε τακτική βάση.

Ανταπόκριση – Λονδίνο: Ευδοξία Λυμπέρη

Πηγή: ΕΡΤ

www.ertnews.gr

Πηγή ertnews.gr