Βουλή: Με 158 γαλάζια «ναι» ψηφίστηκε το νομοσχέδιο Χατζηδάκη «Δουλειές Ξανά»

0
75
Βουλή: Με 158 γαλάζια «ναι» ψηφίστηκε το νομοσχέδιο Χατζηδάκη «Δουλειές Ξανά»

Με τις ψήφους των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας «πέρασε» από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας με τον τίτλο «Δουλειές Ξανά»

Στην ονομαστική ψηφοφορία που διεξήχθη, το νομοσχέδιο υπερψήφισαν οι 158 βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας, ενώ καταψήφισαν 138 βουλευτές της αντιπολίτευσης.

Την τροπολογία για την επιτάχυνση της απονομής συντάξεων στήριξαν 190 βουλευτές από τη ΝΔ, το ΚΙΝΑΛ και την Ελληνική Λύση, 83 βουλευτές από τον ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν παρών, ενώ καταψήφισαν 23 βουλευτές από το ΚΚΕ και το Μέρα 25.

Επίθεση Χατζηδάκη σε ΣΥΡΙΖΑ

Νωρίτερα, ο Κωστής Χατζηδάκης πέρασε στην αντεπίθεση και μετά τη σφοδρή κριτική που δέχθηκε για το νομοσχέδιο «Δουλειές Ξανά» κατηγόρησε την αντιπολίτευση για ψευδολογία και καταστροφολογία, καλώντας τους να απαντήσουν με την ψήφο τους εάν είναι με τους συνδικαλιστές του ΕΦΚΑ ή με τους ταλαίπωρους συνταξιούχους.

Ο υπουργός Εργασίας μίλησε για διατάξεις με θετικό αποτύπωμα στην κοινωνία και απευθυνόμενος στα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ, είπε: «Είστε με τους πολλούς ή με τα δόγματα και τις συντεχνίες;».

Κλείνοντας με την ομιλία του στη συζήτηση και λίγο πριν ξεκινήσει η ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησε και η ΝΔ ο κ. Χατζηδάκης ζήτησε να πάρουν σαφή θέση τα κόμματα σε μια σειρά διατάξεων όπως το επίδομα εργασίας για μακροχρόνια ανέργους και την επιτάχυνση της απονομής συντάξεων.

«Αφήνουμε τους υβριστές στις ύβρεις τους και συνεχίζουμε με έργο γιατί πιστεύουμε στην πολιτική με αποτέλεσμα», είπε ο υπουργός Εργασίας.

Ο κ. Χατζηδάκης αφού έκανε λόγο για έλλειμμα θέσεων στον ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρθηκε στην πρόταση που κατέθεσε ο κ. Κώστας Σκανδαλίδης από το ΚΙΝΑΛ, για διεύρυνση του πεδίου εφαρμογής της ρύθμισης για τις συντάξεις προκειμένου να καλυφτούν και άλλες κατηγορίες συμπολιτών μας, λέγοντας ότι την αντιμετωπίζει θετικά. Σημείωσε ωστόσο, πως η κυβέρνηση θαα επανέλθει αφού εξεταστεί η δημοσιονομική επίδραση της πρότασης.

Βουλή: Με 158 γαλάζια «ναι» ψηφίστηκε το νομοσχέδιο Χατζηδάκη «Δουλειές Ξανά»

Πηγή dikaiologitika.gr