Ρώσοι αιχμαλώτισαν Βρετανούς μαχητές στην Ουκρανία: Βγήκαν στην κρατική τηλεόραση και ζήτησαν ανταλλαγή με τον Μεντβεντσούκ

0
35
Ρώσοι αιχμαλώτισαν Βρετανούς μαχητές στην Ουκρανία: Βγήκαν στην κρατική τηλεόραση και ζήτησαν ανταλλαγή με τον Μεντβεντσούκ

Δύο Βρετανοί μαχητές που έχουν αιχμαλωτιστεί στην Ουκρανία εμφανίστηκαν στη ρωσική κρατική τηλεόραση και ζήτησαν να τους ανταλλάξουν με τον φιλορώσο πολιτικό Μεντβετσούκ που κρατείται από τις ουκρανικές αρχές

Δύο Βρετανοί μαχητές ζήτησαν σήμερα από τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον να τους βοηθήσει να επιστρέψουν στην πατρίδα τους ως αντάλλαγμα για την απελευθέρωση από την Ουκρανία του φιλορώσου πολιτικού Βίκτορ Μεντβεντσούκ.

Ο στενός συνεργάτης του Πούτιν εμφανίστηκε επίσης σε βίντεο, που μεταδόθηκε περίπου την ίδια ώρα, από την ουκρανική υπηρεσία ασφαλείας SBU, στο οποίο ζητά και ο ίδιος να τον ανταλλάξουν.

Ο Μεντβεντσούκ, στην έκκλησή του προς τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ζήτησε να τον ανταλλάξουν με τους υπερασπιστές της ουκρανικής πόλης της Μαριούπολης και των όποιων αμάχων επιτρέπεται να αποχωρήσουν.

«Θέλω να απευθυνθώ στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και στον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι με το αίτημα να με ανταλλάξουν από την ουκρανική πλευρά με τους υπερασπιστές της Μαριούπολης και των κατοίκων της», δήλωσε ο Μεντβεντσούκ σε αυτό το σύντομο βίντεο που δεν φέρει ημερομηνία, στο οποίο είναι ντυμένος με μαύρα ρούχα και κάθεται σε ένα τραπέζι.

fdthfcnvgnmv

«Αν ενδιαφέρεται για τους Βρετανούς πολίτες, θα βοηθήσει»

Σημειώνεται πως οι δύο Βρετανοί – Σον Πίνερ και Άιντεν Άσλιν – πολέμησαν με την ουκρανική πλευρά στη Μαριούπολη, που είναι σχεδόν τώρα ολόκληρη υπό ρωσικό έλεγχο.

Δεν ήταν σαφές πόσο ελεύθερα μπορούσαν να εκφραστούν οι δύο άνδρες, ωστόσο, κι οι δύο μίλησαν ύστερα από υπόδειξη ενός άγνωστου άνδρα. Το βίντεο μεταδόθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Rossiya 24.

Ο άγνωστος άνδρας που εμφανίστηκε στη ρωσική κρατική τηλεόραση έδειχνε στους δύο Βρετανούς ένα βίντεο στο κινητό του τηλέφωνο με τη σύζυγο του Μεντβεντσούκ, την Οξάνα, να απευθύνει έκκληση το σαββατοκύριακο για την ανταλλαγή του με τους δύο Βρετανούς.

«Καταλαβαίνω την κατάσταση», δήλωσε ο Πίνερ, που φαινόταν κουρασμένος και νευρικός, αφού του έδειξαν το βίντεο. «Θα ήθελα να κάνω έκκληση στην κυβέρνηση να με στείλει πίσω στην πατρίδα, θα ήθελα να δω και πάλι τη σύζυγό μου», δήλωσε.

Ο Πίνερ απηύθυνε άμεση έκκληση στον Τζόνσον εξ ονόματος του ιδίου και του Άσλιν.

«Θέλουμε να ανταλλάξετε εμένα και τον Άιντεν Άσλιν με τον κ. Μεντβεντσούκ. Προφανώς, θα εκτιμούσα ιδιαίτερα τη βοήθεία σας σε αυτό το ζήτημα», είπε, προσθέτοντας ότι μιλά λίγα ρωσικά και του συμπεριφέρθηκαν καλά.

Ο άγνωστος άνδρας φάνηκε τότε να μιλά στον Άσλιν, ο οποίος ήταν καθισμένος σε μία καρέκλα φορώντας μια μπλούζα με το έμβλημα του ουκρανικού ακροδεξιού τάγματος Αζόφ.

«Νομίζω ότι ο Μπόρις χρειάζεται να ακούσει αυτό που είπε η Οξάνα (η σύζυγος του Μεντβεντσούκ)», δήλωσε ο Άσλιν, που επίσης φάνηκε νευρικός.

«Εάν ο Μπόρις Τζόνσον πράγματι ενδιαφέρεται για τους Βρετανούς πολίτες, όπως λέει, τότε θα βοηθήσει».

ggg

Ρώσοι αιχμαλώτισαν Βρετανούς μαχητές στην Ουκρανία: Βγήκαν στην κρατική τηλεόραση και ζήτησαν ανταλλαγή με τον Μεντβεντσούκ

Πηγή dikaiologitika.gr