Ρωσία: Νέα σύλληψη αντιπολιτευόμενου – Εντονη αντίδραση από τις ΗΠΑ

0
42

Ρωσία: Νέα σύλληψη αντιπολιτευόμενου – Εντονη αντίδραση από τις ΗΠΑ

Ο Ρώσος αντιπολιτευόμενος πολιτικός Βλαντίμιρ Κάρα-Μρούζα συνελήφθη από την αστυνομία έξω από το σπίτι του στη Μόσχα χθες. Επρόκειτο να παραμείνει υπό αστυνομική κράτηση τη νύχτα, δήλωσε ο δικηγόρος του, ο Βαντίμ Προχόροφ.

Ο κ. Κάρα-Μρούζα κατηγορείται για αντίσταση κατά της αρχής, που σημαίνει ότι δεν συμμορφώθηκε προς νόμιμη εντολή αστυνομικού, στρατιωτικού ή μέλους της υπηρεσίας εσωτερικής ασφαλείας. Το αδίκημα αυτό επισύρει ποινή ως και 15 ημερών φυλάκισης. Δεν είναι γνωστό τώρα εάν τον βαρύνουν και άλλες κατηγορίες.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, ο Άντονι Μπλίνκεν, ανέφερε σε ανάρτησή του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter ότι η Ουάσινγκτον «είναι προβληματισμένη για τη σύλληψη του εξέχοντος ηγέτη της κοινωνίας των πολιτών», «παρακολουθεί στενά την κατάσταση και καλεί να απελευθερωθεί άμεσα».

https://platform.twitter.com/widgets.js

Γνωστός επικριτής του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, ο κ. Κάρα-Μρούζα λέει πως επέζησε δύο φορές από μυστηριώδεις δηλητηριάσεις τις οποίες αποδίδει στην υπηρεσία πληροφοριών της Ρωσίας.

Σύμφωνα με την οργάνωση έρευνας Bellingcat, ο Κάρα-Μρούζα βρίσκεται εδώ και καιρό στο στόχαστρο πρακτόρων της FSB οι οποίοι, κατ’ αυτή, ενέχονταν επίσης στη δηλητηρίαση του ρώσου αντιπολιτευόμενου Αλεξέι Ναβάλνι.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

www.ertnews.gr

Πηγή ertnews.gr