Ρωσία: Απελαύνει 18 ευρωπαίους διπλωμάτες προκαλώντας εκνευρισμό στην ΕΕ

0
74
Ρωσία: Απελαύνει 18 ευρωπαίους διπλωμάτες προκαλώντας εκνευρισμό στην ΕΕ

Η Ρωσία κήρυξε ανεπιθύμητους 18 διπλωμάτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας, απόφαση που καταδικάζει η ΕΕ, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Κομισιόν, Πίτερ Στάνο.

Στην ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας αναφέρει ότι οι Ευρωπαίοι διπλωμάτες θα πρέπει να εγκαταλείψουν την Ρωσία το συντομότερο δυνατό.

«Αδικαιολόγητη» και «αβάσιμη» χαρακτηρίζει ο Εκπρόσωπος της Κομισιόν, αρμόδιος για θέματα Εξωτερικών Υποθέσεων, Πίτερ Στάνο την απόφαση της Μόσχας να απελάσει 18 μέλη της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στη Ρωσία, κάνοντας λόγο για «αντίποινα».

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση εκφράζει τη δυσαρέσκειά της για την αδικαιολόγητη, αβάσιμη απόφαση της Ρωσικής Ομοσπονδίας να απελάσει 18 μέλη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Ρωσική Ομοσπονδία. Οι εν λόγω διπλωμάτες της ΕΕ ασκούν τα καθήκοντά τους στο πλαίσιο και με πλήρη σεβασμό πλήρως της Σύμβασης της Βιέννης για τις διπλωματικές σχέσεις» αναφέρει ο Στάνο.

Προσθέτει ότι «δεν υπάρχει λόγος για την απόφαση της Παρασκευής από τις ρωσικές αρχές πέρα από καθαρά αντίποινα. Η επιλεγμένη πορεία δράσης της Ρωσίας θα βαθύνει περαιτέρω τη διεθνή της απομόνωση».

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση συνεχίζει να καλεί σθεναρά τη Ρωσία να σταματήσει την επιθετικότητά της κατά της Ουκρανίας και να επιστρέψει στον σεβασμό των διεθνών κανόνων και σε μια συνεργατική προσέγγιση στις διεθνείς της σχέσεις» καταλήγει ο Πήτερ Στάνο.

Ρωσία: Απελαύνει 18 ευρωπαίους διπλωμάτες προκαλώντας εκνευρισμό στην ΕΕ

Πηγή dikaiologitika.gr