Ρέθυμνο: Κίνητρα για την επιλογή του ποδηλάτου ως εναλλακτικό μέσο μετακίνησης προσφέρει ο Δήμος

0
79
Ρέθυμνο: Κίνητρα για την επιλογή του ποδηλάτου ως εναλλακτικό μέσο μετακίνησης προσφέρει ο Δήμος

Κίνητρα για την επιλογή του ποδηλάτου ως εναλλακτικό μέσο μετακίνησης, προσφέρει ο Δήμος Ρεθύμνης, σε πολίτες και επισκέπτες, συνδιοργανώνοντας με την ΝΑΤΤΟΥΡ ΑΜΚΕ, τη δράση «BIKE Friendly DAYS», από τις 26 έως τις 30 Απριλίου.

 

Αξιοποιώντας τη χρονική σύμπτωση της σημαντικής διοργάνωσης του «ΔΕΗ Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας» που θα ξεκινήσει από την Κρήτη αλλά και τη διάκριση που έχει κατακτήσει, από τους πρώτους Δήμους της χώρας, ως πιστοποιημένος Δήμος με το σήμα «BIKE Friendly Destination», ο Δήμος Ρεθύμνης σύμφωνα με τον δήμαρχο Γιώργη Μαρινάκη, «…πρωτοπορεί, καθιερώνοντας από φέτος, μέρες αφιερωμένες στο ποδήλατο, υπηρετώντας το στρατηγικό του σχεδιασμό για τη βιώσιμη κινητικότητα, την προστασία του περιβάλλοντος, την εξοικονόμηση ενέργειας και την ενίσχυση του αθλητικού τουρισμού».

Το πρόγραμμα της δράσης «BIKE Friendly DAYS», περιλαμβάνει δράσεις ενημέρωσης και εκπαίδευσης των πολιτών και επισκεπτών για το ποδήλατο αλλά και περιβαλλοντικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες για ενήλικες και παιδιά, τις οποίες συνδράμουν Αθλητικοί Σύλλογοι και Ομάδες Εθελοντών. Ο κ. Μαρινάκης με αφορμή τη συγκεκριμένη δράση ανέφερε πως: «Το Ρέθυμνο είναι μια πόλη η οποία υπηρετεί με απόλυτη συνέπεια τη βιώσιμη κινητικότητα και έχει επενδύσει στο βιώσιμο τουρισμό. Ανταποκρίνεται, όχι στο όραμα μια νέας περιόδου, αλλά στην ανάγκη μιας δύσκολης εποχής που συνδυάζεται με προβλήματα περιβαλλοντικά, με την κλιματική αλλαγή, με την ασφυκτική κυκλοφοριακή πίεση που ζουν όλες οι πόλεις, που είχαν δημιουργηθεί για πολύ λιγότερο πληθυσμό από αυτό που σήμερα εξυπηρετούν». Η δράση χαρακτηρίζεται ως εξωστρεφής και μέσα σε πέντε ημέρες το Ρέθυμνο καλείται να ανταποκριθεί, όπως επισημαίνει ο δήμαρχος Ρεθύμνης: «…και στον τίτλο του ως «Φιλική προς τον ποδηλάτη» πόλη αλλά και στα βραβεία που παίρνει από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την πόλη η οποία παρέχει οδική ασφάλεια και έχει επενδύσει στη βιώσιμη κινητικότητα… Το Ρέθυμνο έχει μάθει να πρωτοπορεί».

Μεταξύ άλλων οι δράσεις περιλαμβάνουν: «Ποδηλατοβόλτα, καθαρισμό της διαδρομής που θα ακολουθήσουν οι αθλητές στο «ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας», Μαθήματα Φωτογραφίας, Έκθεση φωτογραφίας στο Δημοτικό Κήπο Ρεθύμνης, με θέμα το ποδήλατο, συζήτηση με τουριστικούς επαγγελματίες του Δήμου με στόχο την ευαισθητοποίηση τους για πιστοποίηση των ποδηλατικών τους υπηρεσιών προς τους τουρίστες της περιοχής καθώς και ειδική ενημερωτική δράση από επαγγελματίες οδηγούς του Δήμου, σχετικά με τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις του ποδηλάτη όταν κινείται στους δρόμους». Παράλληλα θα πραγματοποιηθούν πρωτότυπες διαδρομές γαστρονομικού, πολιτιστικού και εμπορικού ενδιαφέροντος, οι οποίες θα αναρτηθούν και ανακοινωθούν σύντομα στον κόμβο του Δήμου www.rethymno.guide και στο www.rethymno.gr.

«Ο ποδηλατικός τουρισμός για το Ρέθυμνο είναι μια από τις θεματικές μορφές τουρισμού που θα μας βοηθήσει και στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου που είναι ο βασικός μας στόχος», ανέφερε η αντιδήμαρχος Τουρισμού, Επιχειρηματικότητας και Εθελοντισμού Πέπη Μπιρλιράκη ενώ όπως δήλωσε θα υπάρξει και: «…αναβάθμιση των επισκεπτών μας καθώς ο ποδηλάτης έχει χαρακτηριστικά περιήγησης και γνωριμίας με το πολιτιστικό στοιχείο της περιοχής μας, κάτι το οποίο θεωρούμε ότι το Ρέθυμνο έχει να παρουσιάσει ως κύριο χαρακτηριστικό του, αποτελώντας πόλο έλξης του συγκεκριμένου επισκέπτη με απόλυτο συνδυασμό τουριστικών και αθλητικών υποδομών και θαυμάσιου φυσικού κάλους».

 

Ρέθυμνο: Κίνητρα για την επιλογή του ποδηλάτου ως εναλλακτικό μέσο μετακίνησης προσφέρει ο Δήμος

Πηγή dikaiologitika.gr