Προσεχώς… στο «χρονοντούλαπο» το self test στα σχολεία για μαθητές και εκπαιδευτικούς

0
31
Προσεχώς... στο «χρονοντούλαπο» το self test στα σχολεία για μαθητές και εκπαιδευτικούς

Μπορεί ακόμα και τώρα οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί που έχουν εμβολιαστεί να εισέρχονται στις σχολικές αίθουσες με ένα self test εβδομαδιαίως (ήταν δύο μέχρι και πριν λίγες ημέρες), όμως σύντομα αναμένονται αλλαγές σ’ αυτό το μέτρο.

Η σταδιακή χαλάρωση των μέτρων κατά του κορονοϊού έφερε και τη μείωση του εβδομαδιαίου self test σε ένα αντί για δύο, όμως, κατά την επιστροφή στα θρανία μετά το Πάσχα ίσως να είναι και ο τελευταίος έλεγχος που θα γίνει στα σχολεία.

Τα μαθήματα στα σχολεία ενόψει Πάσχα τελειώνουν την Παρασκευή 15 Απριλίου και θα ακολουθήσουν οι δύο εβδομάδες διακοπών πριν την επιστροφή στα θρανία την Τρίτη 3 Μαΐου, ελέω Πρωτομαγιάς.

Έτσι, με την επιστροφή στα σχολεία, θα πρέπει να κάνουν το self test μαθητές και εκπαιδευτικοί, ώστε να απομονωθούν έγκαιρα τα κρούσματα από τις διακοπές του Πάσχα.

Επειδή όμως το χρονικό πλαίσιο της επιστροφής στα σχολεία για την «τελική ευθεία» της χρονιάς συμπίπτει με το νέο «κύμα» χαλάρωσης των μέτρων, είναι πολύ πιθανό να καταργηθούν μαζί και τα self test σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Στις αρχές Μαρτίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε πει σε μαθητές ότι «σύντομα θα απαλλαγούμε από τις μάσκες εντός της τάξης», προοιωνίζοντας τη χαλάρωση των περιορισμών στις σχολικές δομές, χωρίς όμως η κατάργηση της μάσκας να «προλαβαίνει» την κατάργηση των self test.

Πάντως, αναμένεται κάθε μέτρο να επανεξεταστεί τέλη Αυγούστου και πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα που θα υπάρχουν τότε.

Προσεχώς... στο «χρονοντούλαπο» το self test στα σχολεία για μαθητές και εκπαιδευτικούς

Πηγή dikaiologitika.gr