Πόλεμος στην Ουκρανία: Ψεύδη τα περί πιθανής χρήσης χημικών όπλων απαντά η Μόσχα

0
41

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ψεύδη τα περί πιθανής χρήσης χημικών όπλων απαντά η Μόσχα

Οι ισχυρισμοί από τις ΗΠΑ και την Ουκρανία πως η Ρωσία θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει χημικά όπλα στην Ουκρανία αποτελούν παραπληροφόρηση. Η Μόσχα σημείωσε σήμερα στην απάντηση της ότι  η Ρωσία κατέστρεψε το 2017 τα τελευταία χημικά αποθέματά της.

Συμφώνα με ανακοίνωση του ουκρανικού υπουργείο Άμυνας , την Tρίτη 12/4 , ερευνώνται  καταγγελίες πως η Ρωσία μπορεί να χρησιμοποίησε χημικά όπλα στη Μαριούπολη.

Αλλά και ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών Νεντ Πράις δήλωσε χθες, Τρίτη, στους δημοσιογράφους ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ανησυχούν πως η Ρωσία μπορεί να καταφύγει στη χρήση χημικών όπλων στην Ουκρανία.

Η ρωσική πρεσβεία στην Ουάσινγκτον υποστήριξε πως ριζοσπαστικοί Ουκρανοί ετοιμάζονται να πραγματοποιήσουν προβοκάτσιες με χρήση χημικών όπλων και πως ο κ. Πράις του Στέιτ Ντιπάρτμεντ διαδίδει παραπληροφόρηση.

«Καλούμε την Ουάσινγκτον να σταματήσει να διαδίδει παραπληροφόρηση», αναφέρει η πρεσβεία στη δήλωσή της. «Ο Νεντ Πράις διακρίθηκε για μια ακόμη φορά με τα επιπόλαια λόγια του, που δεν τεκμηριώνονται από κανένα στοιχείο».

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

www.ertnews.gr

Πηγή ertnews.gr