Πάτρα: «Πόλεμος» ιατροδικαστών και παθολογοανατόμων για την αιτία θανάτου της Ίριδας

0
66
Πάτρα: «Πόλεμος» ιατροδικαστών και παθολογοανατόμων για την αιτία θανάτου της Ίριδας

Στο «μικροσκόπιο» των Αρχών και των ιατροδικαστών έχουν μπει οι θάνατοι της Μαλένας και της Ίριδας, αφού ερευνάται πλέον εάν και αυτοί οφείλονται σε εγκληματική ενέργεια. 

Την ώρα που έχει δοθεί εισαγγελική παραγγελία για επανεξέταση στις ιατροδικαστικές εκθέσεις στους θανάτους των δύο πρώτων παιδιών, που ανέφεραν ως αίτιες θανάτου την ηπατική ανεπάρκεια στην 3,5 ετών Μαλένα και την αγενεσία φλεβοκόμβου στην 6 μηνών Ιρίδα, για πρώτη φορά ο έμπειρος ιατροδικαστής βάζει στο κάδρο της έρευνας και συναδέλφους του.

Επιπλέον, η γιατρός της Μαλένας, που από την πρώτη στιγμή επέμενε ότι το κοριτσάκι αποκλείεται να έχει καταλήξει από ηπατική ανεπάρκεια διότι δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα στο συκώτι, μιλώντας στο Live News ανέφερε:

«Είναι λογικό και πολύ σωστά επανεξετάζεται η ιατροδικαστική έκθεση για τη Μαλένα. Ακόμα και μέχρι σήμερα, εγώ επιμένω ότι το παιδί δεν είχε ηπατική ανεπάρκεια και δεν πέθανε από αυτό. Στη Μαλένα είχαν γίνει εξετάσεις στο συκώτι μια ημέρα πριν καταλήξει και ήταν άριστες. Δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα. Ήταν υγιέστατη. Τρία χρόνια μετά δεν ξέρουμε απ’ ότι τι πέθανε το παιδί».

Η παθολογική αίτια που κατέγραψε η ιατροδικαστή έκθεση ως αιτία θανάτου στη Μαλένα, είχε σαν αποτέλεσμα να μην ανοίξει πότε η έρευνα για τον αιφνίδιο και ανεξήγητο θάνατο ενός υγιέστατου σύμφωνα με τους γιατρούς του παιδιού.

«Η μητέρα με είχε πάρει τηλέφωνο και μου είχε πει ότι θα μου κάνει μήνυση γιατί δεν προσέξαμε το παιδί και πέθανε από ηπατική ανεπάρκεια. Της είχα πει, ότι δεν πέθανε από ηπατική ανεπάρκεια και ας κινηθεί όπως νομίζει νομικά και ότι εμείς στο νοσοκομείο δεν είχαμε τίποτα να φοβηθούμε, οι εξετάσεις, τα ιατρικά έγγραφα αποδεικνύουν ότι η υγεία της ήταν άριστη. Το παιδί το είχαμε προσέξει πάρα πολύ και μετά την χειμοθεραπεία ήταν μια χαρά, έπαιζε, γελούσε, έτρωγε, δεν είχε κανένα πρόβλημα στο συκώτι».

Χωρίς κατονομάσει τους συναδέλφους του, ο Γρηγόρης Λέων, ζητάει να διερευνηθεί τι κρύβεται πίσω από την επιμονή ορισμένων σε λάθη, με στόχο όπως λέει να να αλλοιωθούν στοιχεία της έρευνας. Με τα λόγια και τις εκφράσεις που χρησιμοποιεί να προκαλούν αίσθηση.

«Γιατί ο ιατροδικαστής έγραψε ότι το παιδί έφυγε από ηπατική ανεπάρκεια, δεν μπορώ να γνωρίζω. Ας το ψάξουν άλλοι. Εμένα με πήρε τηλέφωνο, μετά από λίγο καιρό η μητέρα, μου ζήτησε συγγνώμη και μου είπε ότι είχα δίκιο και ότι φταίει ο ιατροδικαστής», δήλωσε η ογκολόγος που παρακολουθούσε την Μαλένα.

Πόλεμος ιατροδικαστών και παθολογοανατόμων

Την ώρα που οι ιατροδικαστές Νίκος Καρακούκης και Νίκος Καλογριάς επανεξετάζουν το πόρισμα για την παθολογική αιτία θανάτου της 6 μηνών Ιρίδας, στο φως έρχεται η έκθεση της παθολογοανατόμου, που είχε δημιουργήσει εξαρχής ερωτήματα με το εύρημα της αγενεσίας φλεβοκόμβου που είχε καταγραφεί ως συμπέρασμα θανάτου.

Μάλιστα, μιλώντας στο Mega στις 24 Φεβρουαρίου η παθολογοανατόμος, είχε αποκλείσει εγκληματική ενέργεια ή κάποια άλλη αιτία θανάτου, λέγοντας μάλιστα ότι είναι απολύτως σίγουρη.

Ωστόσο σήμερα, παρουσιάζει μια διαφορετική άποψη και αναφέρει ότι καταγράφηκαν και άλλα ευρήματα στον εγκέφαλο και σε άλλα όργανα στα όποια δεν δόθηκαν σημασία.

«Έκανα ένα μήνα να γράψω την έκθεση σε αυτό το μωρό, ένα μήνα έκανα να την γράψω. Το θέμα είναι ότι όλοι σταθήκαν στον φλεβόκομβο, ενώ τα πιο σημαντικά είναι πιο μπροστά στην έκθεση. Τα ευρήματα στον εγκέφαλο, τα ευρήματα στους πνεύμονες, τα ευρήματα διαφόρων οργάνων», δήλωσε ο παθολογοανατόμος της Ίριδας.

Μάλιστα η παθολογοανατόμος αφήνει αιχμές για την ιατροδικαστή και όπως λέει εκείνη απλά καταγράφει ευρήματα, δεν τα ερμηνεύει.

«Αυτά τα ευρήματα είναι πιο σημαντικά από την αγενεσία, απ’ αυτή την «διαμαρτυρία» κατά την διάπλαση που είναι η υποπλασία του φλεβόκομβου. Εγώ δεν είμαι ιατροδικαστής, είμαι παθολογοανατόμος, περιγράφω τα ευρήματα μου, από εκεί και πέρα η ερμηνεία εξαρτάται από τον ιατροδικαστή όχι από εμένα. Εγώ δεν μπορώ να βάλω αιτία θανάτου».

 

 

Πάτρα: «Πόλεμος» ιατροδικαστών και παθολογοανατόμων για την αιτία θανάτου της Ίριδας

Πηγή dikaiologitika.gr