Παρίσι: Θα απελαθούν «6 Ρώσοι πράκτορες που λειτουργούσαν υπό διπλωματική κάλυψη»

0
62

Παρίσι: Θα απελαθούν «6 Ρώσοι πράκτορες που λειτουργούσαν υπό διπλωματική κάλυψη»

Η Γαλλία κήρυξε σήμερα έξι Ρώσους πράκτορες που παρουσιάζονταν ως διπλωμάτες «ανεπιθύμητα πρόσωπα» έπειτα από έρευνα των Υπηρεσιών Πληροφοριών Εσωτερικού που κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα πρόσωπα αυτά εργάζονταν κατά των εθνικών συμφερόντων της Γαλλίας, ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών.

«Έπειτα από πολύ μακρά έρευνα, η Γενική Διεύθυνση Εσωτερικής Ασφάλειας (DGSI) αποκάλυψε την Κυριακή 10 Απριλίου μια παράνομη επιχείρηση που διενεργήθηκε από τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες στο έδαφός μας», αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών χωρίς περαιτέρω διευκρινίσεις.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η γαλλική Γενική Διεύθυνση Εσωτερικής Ασφάλειας γίνεται λόγος για «μυστική επιχείρηση που διεξήχθη από τις ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών» στο γαλλικό έδαφος, ενώ αναφέρεται ότι «εν απουσία του Ρώσου πρέσβη, ο δεύτερος στην ιεραρχία της ρωσικής πρεσβείας κλήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών για να ενημερωθεί για αυτήν την απόφαση».

«Έξι Ρώσοι πράκτορες που επιχειρούσαν υπό διπλωματική κάλυψη και των οποίων οι δραστηριότητες απέδειξαν το αντίθετο για τα εθνικά μας συμφέροντα, κηρύχθηκαν ανεπιθύμητα πρόσωπα», αναφέρει το υπουργείο.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Ζεράλ Νταρμανέν χαιρέτισε αυτή την «αξιοσημείωτη επιχείρηση αντικατασκοπείας» στον λογαριασμό του στο Twitter.

https://platform.twitter.com/widgets.js

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ertnews.gr

Πηγή ertnews.gr