«Παγιδευμένα» βρέφη στο Κίεβο: Γεννήθηκαν από παρένθετες μητέρες και επιβιώνουν στα καταφύγια

0
20

«Παγιδευμένα» βρέφη στο Κίεβο: Γεννήθηκαν από παρένθετες μητέρες και επιβιώνουν στα καταφύγια

Η ουκρανική αστυνομία ολοκλήρωσε τις έρευνες για τα καταγγελλόμενα εγκλήματα πολέμου στο Ιρπίν. Ορισμένες υποθέσεις θα παραδοθούν και στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης. Η Ρωσία αρνείται πάντως ότι στοχοθετεί αμάχους και απορρίπτει τους ισχυρισμούς ότι στρατιώτες της διέπραξαν εγκλήματα πολέμου στις κατεχόμενες περιοχές της Ουκρανίας.

Την ίδια ώρα, η ΕΡΤ και η Αλεξία Καλαϊτζή βρέθηκαν σε καταφύγιο του Κιέβου που φιλοξενεί μωρά από παρένθετες μητέρες. Νοσοκόμες περιποιούνται τα νεογέννητα που προσπαθούν από τις πρώτες ημέρες της ύπαρξής τους να επιβιώσουν σε συνθήκες πολέμου, στερούμενα ακόμα και το φως της ημέρας.

Συνήθως οι γονείς θέλουν να παραλαμβάνουν τα παιδιά τους απευθείας αλλά τωρα τα πράγματα έχουν αλλάξει. Τώρα η Ουκρανία είναι σε κατάσταση πολέμου και πριν είχαμε τον κορονοϊό και έτσι έχουμε καθυστερήσεις. Τους παίρνει περισσότερο χρόνο αλλά όλοι οι γονείς έρχονται να παραλάβουν τα παιδιά τους” εξηγούν οι νοσοκόμες.

Όλες αισθάνονται σαν μαμάδες τους, καθώς προσπαθούν να τους δώσουν το καλύτερο, ζεστασιά κι αγάπη. Παίζουν μαζί τους, τα ταΐζουν, τα κάνουν μπανιο. Πολλές από εκείνες, έχουν αφήσει στο σπίτι τα δικά τους παιδιά προκειμένου να φροντίσουν τα μικρά αυτά βρεφάκια.

Οι νοσοκόμες συνεχίζουν το δύσκολο έργο τους, που έχει όμως και την πιο γλυκά ανταμοιβή, την αγκαλιά και το χαμόγελο των μικρών μωρών.

Αποστολή: Αλεξία Καλαΐτζή

Κάμερα: Φώτης Πάντος

Ήχος: Παναγιώτα Δερβιτσιώτη

www.ertnews.gr

Πηγή ertnews.gr