Ουκρανία: Ρωσικοί βομβαρδισμοί στο Χάρκοβο με 7 νεκρούς και 34 τραυματίες

0
69

Ουκρανία: Ρωσικοί βομβαρδισμοί στο Χάρκοβο με 7 νεκρούς και 34 τραυματίες

Τουλάχιστον 7 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 34 τραυματίστηκαν από ρωσικούς βομβαρδισμούς σε οικιστική περιοχή στο Χάρκοβο, ανακοίνωσε ο περιφερειακός κυβερνήτης.

«Οι κατακτητές πυροβόλησαν σε μια από τις κατοικημένες περιοχές της πόλης του Χάρκοβο. Δυστυχώς, 34 άνθρωποι τραυματίστηκαν, μεταξύ των οποίων τρία παιδιά. Επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν, μεταξύ των οποίων ένα παιδί επτά μηνών», δήλωσε ο Όλεγκ Σινεγκούμποφ στο Telegram.

«Ο δεύτερος μεγαλύτερος στρατός στον κόσμο (σ.σ. ο ρωσικός στρατός), όπως αποδεικνύεται, μπορεί να πολεμήσει μόνο τον άμαχο πληθυσμό», είπε ειρωνικά, καλώντας τους κατοίκους να μην βγουν στους δρόμους, εκτός αν είναι απολύτως απαραίτητο.

Νωρίτερα, η ουκρανική εισαγγελία ανέφερε ότι επτά άμαχοι σκοτώθηκαν και άλλοι 27 τραυματίστηκαν από ρωσικά πυρά σε λεωφορεία που απομάκρυναν κατοίκους από την περιοχή του Χαρκόβου.

Περισσότεροι από 500 άμαχοι έχουν σκοτωθεί σε αυτή την περιοχή που συνορεύει με τη Ρωσία από την έναρξη της εισβολής στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τον Σινεγκούμποφ.

Η δεύτερη σε πληθυσμό πόλη της Ουκρανίας με σχεδόν 1,5 εκατομμύριο κατοίκους πριν από τον πόλεμο, το Χάρκοβο ήταν πεδίο σφοδρών μαχών για πολλές ημέρες στην αρχή της ρωσικής εισβολής, αλλά παραμένει πάντα υπό τον έλεγχο των ουκρανικών δυνάμεων.

Πηγές: Reuters, AF, ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ertnews.gr

Πηγή ertnews.gr