Ουκρανία: «Ώρα μηδέν» για τη Μαριούπολη – Τελεσίγραφο των Ρώσων για παράδοση ή εξόντωση

0
44

Ουκρανία: «Ώρα μηδέν» για τη Μαριούπολη – Τελεσίγραφο των Ρώσων για παράδοση ή εξόντωση

Καθοριστικές στιγμές για την τύχη της Μαριούπολης. Η πόλη που αποτελεί θέατρο των σφοδρότερων μαχών αλλά και της χειρότερης ανθρωπιστικής καταστροφής στην Ουκρανία, φαίνεται πως θα είναι η πρώτη μεγαλούπολη που καταλαμβάνει η Ρωσία, 53 μέρες από την έναρξη του πολέμου.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν πλέον τον έλεγχο όλων των αστικών περιοχών της Μαριούπολης κάνοντας λόγο για 4.000 νεκρούς Ουκρανούς στρατιώτες.

Οι εναπομείναντες μαχητές, που υπολογίζονται γύρω στις 2500 έχουν βρει καταφύγιο στις χαλυβουργικές εγκαταστάσεις του Αζοφστάλ. Ο ηγέτης της αποκαλούμενης Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, απείλησε ότι θα εξοντωθούν όσοι δεν παραδοθούν ενώ οι ρωσικές αρχές έδωσαν τελεσίγραφο στους Ουκρανούς στρατώτες να καταθέσουν τα όπλα μέχρι τη 1 το μεσημέρι για να σώσουν τη ζωή τους.

Από την πλευρά του, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι παραδέχτηκε ότι η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη τονίζοντας πάντως ότι οι υπερασπιστές της πόλης συνεχίζουν να μάχονται.

Σε μια ύστατη προσπάθεια να τους προστατέψει απηύθυνε  προειδοποίηση προς τη Μόσχα λέγοντας ότι η εξόντωση των τελευταίων στρατιωτών στη Μαριούπολη θα σημάνει και το τέλος των ρωσο-ουκρανικών διαπραγματεύσεων.

Νωρίτερα, δόθηκαν στη δημοσιότητα οι πρώτες εικόνες των διασωθέντων Ρώσων ναυτών του πληρώματος του Μοσκβά. Το πλήρωμα επισκέφτηκε στη Σεβαστούπολη της Κριμαίας ο αρχηγός του ρωσικού πολεμικού Ναυτικού ναύαρχος Νικολάι Γεβμένοφ που δήλωσε ότι όλοι τους θα συνεχίσουν να υπηρετούν στο Σώμα.

Ο Βολονιμίρ Ζελένσκι, επανέλαβε ότι ο κόσμος πρέπει να προετοιμαστεί για το ενδεχόμενο ρωσικού πυρηνικού πλήγματος εναντίον της Ουκρανίας.

Επιμέλεια: Ανδριάνα Μαγγανιά

Πηγή: ΕΡΤ

Σχετικές ειδήσεις

Εκρήξεις στο Κίεβο – Ρωσικό τελεσίγραφο για παράδοση στους Ουκρανούς στρατιώτες στη Μαριούπολη

Ουκρανία: Σκληρά ρωσικά αντίποινα για το Moskva – Οι μάχες μεταφέρονται στα ανατολικά, σφραγίζει η Μαριούπολη

www.ertnews.gr

Πηγή ertnews.gr