Ουκρανία: Οι σκληρές μάχες είναι μπροστά – Φόβοι και για το Κίεβο

0
91

Ουκρανία: Οι σκληρές μάχες είναι μπροστά – Φόβοι και για το Κίεβο

Η Ουκρανία βρίσκεται σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο, καθώς αντιλαμβάνεται ότι η Ρωσία έχει ολοκληρώσει την ανασύνταξή του και βλέπει ότι οι σκληρές μάχες είναι μπροστά. Άλλωστε, σημειώνονται ήδη βομβαρδισμοί σε Ντονέτσκ και Λουχάνσκ, αλλά και στο Χάρκοβο.

Οι Ουκρανοί ωστόσο δηλώνουν έτοιμοι, καθώς γνωρίζουν τη ρωσική τακτική και είναι έτοιμοι να απαντήσουν, όπως δηλώνουν οι αξιωματούχοι.

Φόβοι υπάρχουν και για την πρωτεύουσα, καθώς ακόμα και το ίδιο το υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι η τύχη του Κιέβου θα εξαρτηθεί από αυτή τη “μητέρα των μαχών”, από το τι θα καταφέρει δηλαδή ο ρωσικός στρατός στα ανατολικά.

Την ίδια ώρα, υπάρχουν καταγγελίες για ρίψη χημικών όπλων στη Μαριούπολη. Συγκεκριμένα, γίνεται λόγος για ουσία που έριξε στη Μαριούπολη ρωσικό drone και προκάλεσε αναπνευστικά προβλήματα σε ανθρώπους στην περιοχή.

Ο ρωσικός στρατός ενδέχεται να χρησιμοποιήσει χημικά όπλα στην Ουκρανία, προειδοποίησε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του αργά το βράδυ της Δευτέρας.

Το Βρετανικό Υπουργείο Άμυνας προειδοποίησε τη Δευτέρα για τον αυξημένο κίνδυνο να χρησιμοποιήσουν οι ρωσικές δυνάμεις τις απαγορευμένες βόμβες φωσφόρου.

Αποστολή: Αλεξία Καλαϊτζή

www.ertnews.gr

Πηγή ertnews.gr