Ουκρανία: Δεκάδες χιλιάδες οι νεκροί στη Μαριούπολη, εκτιμά ο πρόεδρος Ζελένσκι- Έκκληση για περισσότερη βοήθεια

0
66

Ουκρανία: Δεκάδες χιλιάδες οι νεκροί στη Μαριούπολη, εκτιμά ο πρόεδρος Ζελένσκι- Έκκληση για περισσότερη βοήθεια

Περισσότερη βοήθεια για τη χώρα του ζήτησε σήμερα ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι μιλώντας στο κοινοβούλιο της Νότιας Κορέας. Εκτιμά ότι δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι είναι πιθανό να έχουν σκοτωθεί από τη ρωσική επίθεση εναντίον της Μαριούπολης στη νοτιοανατολική Ουκρανία.

«Η Μαριούπολη έχει καταστραφεί, υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες νεκροί, αλλά παρά το γεγονός αυτό οι Ρώσοι δεν σταματούν την επίθεσή τους», κατήγγειλε ο Ζελένσκι.

Tόνισε ότι η χώρα του χρειάζεται περισσότερη βοήθεια για να επιβιώσει από αυτό τον πόλεμο, εκτιμώντας ότι η Ρωσία δεν θα σταματήσει την επίθεσh της εκτός κι αν αναγκαστεί.

Eπεσήμανε ότι η Νότια Κορέα διαθέτει πολλά όπλα τα οποία όχι μόνο θα μπορούσαν να βοηθήσουν να σωθούν πολλές ζωές απλών Ουκρανών αλλά και να αποτρέψουν μια ρωσική επίθεση εναντίον άλλων χωρών.

«Η Ουκρανία έχει ανάγκη διάφορες στρατιωτικές τεχνολογίες, από αεροσκάφη ως τεθωρακισμένα», εξήγησε απευθυνόμενος μέσω διερμηνέα στους Νοτιοκορεάτες βουλευτές. «Η Νότια Κορέα μπορεί να μας βοηθήσει», τόνισε.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

www.ertnews.gr

Πηγή ertnews.gr