Οικονόμου για Τσίπρα: «Επαναφέρει το δίλημμα σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα, δεν γίνεται να παράγει τίποτα νέο και χρήσιμο»

0
31
Οικονόμου για Τσίπρα: «Επαναφέρει το δίλημμα σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα, δεν γίνεται να παράγει τίποτα νέο και χρήσιμο»

«Mε τα ίδια σκουριασμένα μυαλά δεν γίνεται να παράγει τίποτα νέο και χρήσιμο» ήταν το σχόλιο που έκανε ο  ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου για την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο 3ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τονίζοντας ότι μεταξύ άλλων επαναφέρει το το διχαστικό δίλημμα σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα.

«Ο αποκρουστικός σε πολιτικό περιεχόμενο και ξεπερασμένος από τις παγκόσμιες εξελίξεις σημερινός λόγος του κ. Τσίπρα είναι η τρανότερη απόδειξη ότι ούτε θέλει ούτε μπορεί να προσφέρει το ελάχιστο στην πατρίδα και την κοινωνία», ανέφερε αρχικά ο Γιάννης Οικονόμου, στη δήλωσή του.

«Δεν μπορεί, γιατί ταυτίζει το μέλλον της χώρας και των ανθρώπων της με το θολό και γκρίζο παρελθόν της εποχής που κυβέρνησε: τη φοροεπιδρομή και οικονομική επίθεση στη μεσαία τάξη, τα 100 δις που χρέωσε τη χώρα, τα αληστου μνήμης ”Βοσκοτόπια”, τη συνεργασία με τον κ. Καμμένο. Δεν μπορεί, γιατί όταν προσπαθεί σήμερα απεγνωσμένανα πείσει ότι οι εξαγγελίες του δεν συνιστούν ”ανεύθυνη παροχολογία”, ομολογεί σαφέστατα ότι η ελληνική κοινωνία έτσι κατάλαβε όσα είπε την Πέμπτη. Δεν μπορεί, γιατί με τα ίδια φθαρμένα στελέχη, με τα ίδια “στηρίγματα”, με τα ίδια σκουριασμένα μυαλά δεν γίνεται να παράγει τίποτα νέο και χρήσιμο», συμπλήρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα.

«Ο κ. Τσίπρας, το 2022, επαναφέρει το διχαστικό δίλημμα σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα»

«Ο κ. Τσίπρας παραμένει μια φιγούρα του χθες. Δεν μπορεί, γιατί του φταίνε τα πάντα, εκτός από τις πραγματικές αιτίες της κρίσης. Για αυτό και δεν βρήκε ούτε ένα έστω λόγο αποδοκιμασίας για εκείνον που  με τον πόλεμο που ξεκίνησε την προκάλεσε και την γιγαντώνει. Δεν μπορεί, γιατί, χωρίς ντροπή και συναίσθηση της ευθύνης, βάλλει εναντίον των βασικότερων θεσμών του κράτους, υπερασπιζόμενος μάλιστα πρόσωπα όπως ο κ. Βαξεβάνης», ανέφερε στη συνέχεια.

«Δεν μπορεί, γιατί το 2022 επαναφέρει (κάνοντας μια ακόμη αντιγραφή) το διχαστικό δίλημμα σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα, παραλείποντας να πει ότι τα τελευταία εκατό χρόνια ο σοσιαλισμός ενίοτε ταυτίστηκε και συμπορεύτηκε με τη βαρβαρότητα. Η πατρίδα και οι πολίτες σήμερα, περισσότερο από ποτέ, απαιτούν σοβαρότητα , σταθερότητα και ασφάλεια. Χρειάζονται λόγο που να ενώνει και πολιτική με απτά αποτελέσματα. Αυτή την πολιτική ακολουθεί η κυβέρνηση για να κρατήσει την Ελλάδα όρθια και να την οδηγήσει με ασφάλεια έξω από τις παγκόσμιες κρίσεις.

 

 

Οικονόμου για Τσίπρα: «Επαναφέρει το δίλημμα σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα, δεν γίνεται να παράγει τίποτα νέο και χρήσιμο»

Πηγή dikaiologitika.gr