Ο Πούτιν έστειλε στη φυλακή τον επικεφαλής των Μυστικών Υπηρεσιών που είχε ξεφτιλίσει δημόσια (βίντεο)

0
53
Ο Πούτιν έστειλε στη φυλακή τον επικεφαλής των Μυστικών Υπηρεσιών που είχε ξεφτιλίσει δημόσια (βίντεο)

Σύμφωνα με το Bellingcat ο επικεφαλής των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών, τον οποίο ο Βλαντιμίρ Πούτιν είχε διασύρει σε ζωντανή μετάδοση, έχει συλληφθεί και κρατείται.

Ένα μεγάλο κύμα «εκκαθαρίσεων» φαίνεται πως λαμβάνει χώρα στις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες, με εντολή του Βλαντιμίρ Πούτιν και σε άμεση σχέση με το «ουκρανικό ζήτημα». Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες του Χρίστο Γκρόζεφ, επικεφαλής του ιστοτόπου ερευνητικής δημοσιογραφίας, Bellingcat, με εντολή του Ρώσου προέδρου έχει συλληφθεί ο πρώην επικεφαλής της 5ης υπηρεσίας της FSB, αντισυνταγματάρχης Σεργκέι Μπεσέντα.

{https://twitter.com/christogrozev/status/1512402770128773129}

Ο Σεργκέι Μπεσέντα δεν είναι άλλος από τον άνθρωπο που κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας υπό την προεδρία του Βλαντίμιρ Πούτιν, είχε προσπαθήσει να προκρίνει την διπλωματική λύση έναντι της στρατιωτικής επέμβασης. Ο Ρώσος πρόεδρος διακόπτοντάς τον, του είπε τότε να μην μασά τα λόγια του και να πει καθαρά τι εννοεί, με τον Μπεσέντα, να χάνει τελικώς τα λόγια του.

{https://www.youtube.com/watch?v=o9A-u8EoWcI}

Οι εκκαθαρίσεις σε μυστικές υπηρεσίες της Ρωσίας από την FSO και την υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της FSB έχουν ξεκινήσει όπως φαίνεται από την 11η Μαρτίου. Τότε στον Μπεσέντα φέρεται να είχε επιβληθεί κατ’ οίκον περιορισμός, ενώ πλέον πως έχει φυλακιστεί.

Πηγή dikaiologitika.gr