Νέα τραγωδία με μετανάστες: Ανατροπή βάρκας στα ανοιχτά της Λιβύης

0
48

Νέα τραγωδία με μετανάστες: Ανατροπή βάρκας στα ανοιχτά της Λιβύης

Έξι άνθρωποι βρέθηκαν νεκροί και 29 αγνοούνται μετά την ανατροπή του σκάφους τους στα ανοικτά των ακτών της Λιβύης, ανακοίνωσε το Σάββατο ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ).

«Μια μικρή ξύλινη βάρκα που μετέφερε περίπου 35 μετανάστες ανατράπηκε χθες στα ανοιχτά της Σαμπράθα της Λιβύης», έγραψε ο ΔΟΜ στο Twitter. “Τα πτώματα έξι ανθρώπων ανασύρθηκαν ενώ άλλοι 29 αγνοούνται και εικάζεται ότι είναι νεκροί. Τουλάχιστον 53 μετανάστες αναφέρθηκαν νεκροί ή αγνοούμενοι στα ανοιχτά της Λιβύης μόνο αυτήν την εβδομάδα

Η Λιβύη, που πλήττεται από συγκρούσεις και ανομία, έχει γίνει βασικό σημείο εκκίνησης για Αφρικανούς και Ασιάτες μετανάστες που κάνουν απεγνωσμένες προσπάθειες να φτάσουν στην Ευρώπη. Οι μετανάστες συχνά υπομένουν φρικτές συνθήκες στη Λιβύη προτού επιβιβαστούν σε υπερπλήρη, μη αξιόπλοα πλοία που συχνά βυθίζονται ή αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Η Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες δήλωσε ότι περίπου 1.300 μετανάστες πνίγηκαν ή χάθηκαν στην κεντρική Μεσόγειο το 2021, καθιστώντας την τον πιο θανατηφόρο μεταναστευτικό δρόμο στον κόσμο.

Η υπηρεσία μετανάστευσης του ΟΗΕ ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 14 αγνοούνται μετά τη βύθιση ενός άλλου σκάφους στα ανοιχτά των ακτών της Λιβύης, ενώ δύο άνθρωποι διασώθηκαν.

Πηγή: afp

www.ertnews.gr

Πηγή ertnews.gr