Νέα αποστολή ελληνικής ανθρωπιστικής βοήθειας στον ουκρανικό λαό

0
24
eurokinissi

Παρελήφθη από τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στην Οδησσό, το νέο πακέτο της ελληνικής ανθρωπιστικής βοήθειας προς τον ουκρανικό λαό.

Παροδόθηκε στον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στην Οδησσό, η ελληνική ανθρωπιστική βοήθεια προς τον ουκρανικό λαό, συμπεριλαμβανομένων των ομογενών, ενώ αναχωρεί την Τρίτη με τον ίδιο προορισμό η 4η ανθρωπιστική αποστολή του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού με προορισμό την Ουκρανία.

Η ανθρωπιστική βοήθεια χορηγείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών με τη συνδρομή της Περιφέρειας Αττικής, του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, των Γιατρών του Κόσμου (Ελλάδας) και της επιχείρησης «Σκλαβενίτης», καθώς και με τη στήριξη του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος Μπούμπουρα.

Η συγκεκριμένη ανθρωπιστική συνδρομή, η οποία περιλαμβάνει τρόφιμα, είδη υγιεινής και φαρμακευτικά προϊόντα, προστίθεται στην ανθρωπιστική βοήθεια που μετέφερε ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, προς τον ουκρανικό λαό, στο πλαίσιο της πρόσφατης επίσκεψής του στην ιστορική πόλη της Οδησσού (3 Απριλίου 2022).

Παράλληλα, αύριο, 12 Απριλίου 2022, θα αναχωρήσει από την Αθήνα η 4η ανθρωπιστική Αποστολή του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού προς την Ουκρανία, με προορισμό την Οδησσό.

Ειδικότερα, θα μεταφερθούν 50 τόνοι ανθρωπιστικού υλικού, άμεσα αναγκαίου για τον πληγέντα πληθυσμό της πόλης, το οποίο περιλαμβάνει τρόφιμα μακράς διάρκειας, εμφιαλωμένο νερό, αντισηπτικά, υγειονομικό υλικό και τρεις γεννήτριες.

Στην αναχώρηση της Αποστολής θα παρευρεθεί ο Ζ’ Γενικός Διευθυντής Αναπτυξιακής και Ανθρωπιστικής Αρωγής του Υπουργείου Εξωτερικών, Αλέξανδρος Διακόπουλος.

Πηγή dikaiologitika.gr