Μητσοτάκης: Άτυπο γεύμα εργασίας με ηγέτες των Δυτικών Βαλκανίων

0
43
Μητσοτάκης: Άτυπο γεύμα εργασίας με ηγέτες των Δυτικών Βαλκανίων

Ο πρωθυπουργός Kυριάκος Μητσοτάκης παρέθεσε άτυπο γεύμα εργασίας στους ηγέτες Δυτικών Βαλκανίων που συμμετέχουν στο Forum των Δελφών

Ο πρωθυπουργός Kυριάκος Μητσοτάκης παρέθεσε άτυπο γεύμα εργασίας στους ηγέτες Δυτικών Βαλκανίων που συμμετέχουν στο Forum των Δελφών.

Στο γεύμα παρακάθισαν οι πρωθυπουργοί Βόρειας Μακεδονίας Ντίμιταρ Κοβατσέφκσι, Βουλγαρίας Κίριλ Πετκόφ, Μαυροβουνίου Ζντράβκο Κριβοκάπιτς, Κοσόβου Άλμπιν Κούρτι, ο πρόεδρος του υπουργικού Συμβουλίου Βοσνίας και Ερζεγοβίνης Ζόραν Τεγέλτιγια και ο ειδικός εκπρόσωπος της ΕΕ για τον διάλογο Βελιγραδίου-Πρίστινας Μίροσλαβ Λάιτσακ.

Ο πρωθυπουργός πραγματοποίησε διαδοχικές συναντήσεις με τους πρωθυπουργούς της Βόρειας Μακεδονίας και της Βουλγαρίας.

Στήριξη των πολιτών με εθνικούς πόρους, εάν δεν υπάρξουν ευρωπαϊκές αποφάσεις

Μιλώντας για την ενεργειακή κρίση και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν στη συζήτηση με τον Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) Ματίας Κόρμαν, στο πλαίσιο του 7ου Οικονομικού Φόρουμ Δελφών, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε ότι πρέπει να αποσυνδεθεί η τιμή του φυσικού αερίου από την τιμή του ηλεκτρισμού και είπε ότι χρειαζόμαστε ευρωπαϊκή απάντηση λέγοντας ότι προσδοκά να υπάρξει απόφαση τον Μάιο.

«Αν αυτό δεν συμβεί, θα ξοδέψουμε ως κράτη πόρους για να συγκρατήσουμε τις τιμές», είπε σημειώνοντας ότι αν δεν δράσουμε, θα αφήσουμε χώρο στις δυνάμεις του λαϊκισμού. «Αν δεν παρθεί απόφαση από την ΕΕ, τότε θα δράσουμε μόνοι σε εθνικό επίπεδο. Δεν πρέπει να χάσουμε για οικονομικούς λόγους την υποστήριξη των πληθυσμών μας», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Επίσης είπε ότι έχουμε 230 δισ. αδιάθετα δάνεια από το Tαμείο Aνάκαμψης και θα μπορούσαμε να τα χρησιμοποιήσουμε ως ΕΕ και να τα αξιοποιήσουμε για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης.

Μητσοτάκης: Άτυπο γεύμα εργασίας με ηγέτες των Δυτικών Βαλκανίων

Πηγή dikaiologitika.gr