Ισπανία: Παρέχει προσωρινή προστασία σε περίπου 52.000 Ουκρανούς

0
69

Ισπανία: Παρέχει προσωρινή προστασία σε περίπου 52.000 Ουκρανούς

Σχεδόν 52.000 Ουκρανοί πρόσφυγες στην Ισπανία έχουν λάβει «προσωρινή προστασία», ανακοίνωσε η ισπανική κυβέρνηση, προσθέτοντας ότι το 39% από αυτούς είναι ανήλικοι. Το καθεστώς προσωρινής προστασίας εγκρίθηκε για κάθε αίτηση που υποβάλλεται από Ουκρανούς πρόσφυγες.

Ο αριθμός των παιδιών Ουκρανών προσφύγων που φοιτούν σε ισπανικά σχολεία έχει σχεδόν διπλασιαστεί την περασμένη εβδομάδα, σε συνολικά περισσότερους από 13.000 μαθητές, αναφέρεται σε δήλωση της ισπανικής κυβέρνησης.

Τα κέντρα υποδοχής της ισπανικής κυβέρνησης για να βοηθήσουν Ουκρανούς πρόσφυγες που έχουν εγκαταλείψει τη χώρα τους μετά τη ρωσική εισβολή, λειτουργούν τώρα στην πρωτεύουσα Μαδρίτη και στις μεσογειακές πόλεις-λιμάνια της Βαρκελώνης, Μάλαγα και του Αλικάντε.

Πολλοί Ουκρανοί πρόσφυγες έχουν πάει σε αυτά τα κέντρα υποδοχής για πρώτες βοήθειες, αν και κάποιοι άλλοι βρήκαν βοήθεια απευθείας από τους περίπου 114.000 Ουκρανούς που ζούσαν ήδη στην Ισπανία πριν από την έναρξη του πολέμου, δήλωσαν αξιωματούχοι τις τελευταίες εβδομάδες.

ΠηγήTop Channel 

Μετάφραση: Σταυρούλα Ευάγγελου 

www.ertnews.gr

Πηγή ertnews.gr