«Η Ρωσία θέλει συγκρούσεις στα Βαλκάνια» προειδοποιεί ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας

0
62
«Η Ρωσία θέλει συγκρούσεις στα Βαλκάνια» προειδοποιεί ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας

«Η Ρωσία διατηρεί αυξημένο ενδιαφέρον για τα Δυτικά Βαλκάνια», τόνισε ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Ντίμιταρ Κοβάτσεφσκι, σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα «Die Presse»

«Η Ρωσία ενδιαφέρεται για τη συντήρηση συγκρούσεων στα Βαλκάνια, που εμποδίζουν τις χώρες να ανοίξουν το δρόμο τους προς την ευρωατλαντική ολοκλήρωση», δήλωσε ο Ντίμιταρ Κοβάτσεφσκι, τονίζοντας πως «τέτοια προβλήματα έχουμε και στη Βόρεια Μακεδονία».

Στη συνέντευξή του στην αυστριακή «Die Presse» πρόσθεσε πως η επιρροή της Μόσχας στα μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων – όπως και σε ορισμένα πολιτικά κόμματα – ήταν πάντα παρούσα.

Πιο συγκεκριμένα, ερωτηθείς για την παραπληροφόρηση στη Βόρεια Μακεδονία και από πού αυτή προέρχεται ο Ντίμιταρ Κοβάτσεφσκι τόνισε ότι αυτή «προέρχεται από τρίτες χώρες που δεν θέλουν αυτή η χώρα να ευημερήσει και να αναπτυχθεί. Αυτό χρηματοδοτείται, σαφώς, από τη Ρωσία. Γι’ αυτό η ένταξη στην ΕΕ είναι ο στρατηγικός μας στόχος. Προσφέρει ελευθερία κριτικής σκέψης, κοινωνική δικαιοσύνη και οικονομική ευημερία. Αυτό θέλει ο λαός της Βόρειας Μακεδονίας και της περιοχής».

«Η ασφάλειά μας είναι εγγυημένη από όλα τα μέλη του ΝΑΤΟ»

Σχολιάζοντας την ένταξη της χώρας του στο ΝΑΤΟ, ο Ντίμιταρ Κοβάτσεφσκι τόνισε ότι «η ευρωατλαντική συμμαχία είναι υψίστης σημασίας για οποιοδήποτε μέλος. Είμαστε μια μικρή χώρα. Η ασφάλειά μας είναι εγγυημένη από όλα τα μέλη του ΝΑΤΟ. Έχει πολλές θετικές συνέπειες για την κοινωνία μας – καθώς και για την οικονομία μας επειδή οι ξένοι επενδυτές, ειδικά εκείνοι στον τομέα των υποδομών, γνωρίζουν ότι βρίσκονται σε μια ασφαλή χώρα, που προστατεύεται από το ΝΑΤΟ».

«Η έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων θα ήταν ένα θετικό παράδειγμα για άλλες χώρες της περιοχής, ότι μια χώρα που έχει υποστεί αλλαγές, που είχε συγκρούσεις στην κοινωνία, έχει αυτή την ευκαιρία. Είμαι πεπεισμένος ότι θα μπορούσαμε να ενσωματωθούμε γρήγορα: Θυμηθείτε, είμαστε υποψήφιοι για ένταξη στην ΕΕ εδώ και 17 χρόνια», υπογράμμισε.

«Η Ρωσία θέλει συγκρούσεις στα Βαλκάνια» προειδοποιεί ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας

Πηγή dikaiologitika.gr