Η Ρωσία απειλεί με πυρηνικά στη Βαλτική εάν ενταχθούν Φινλανδία και Σουηδία στο ΝΑΤΟ

0
39

Η Ρωσία απειλεί με πυρηνικά στη Βαλτική εάν ενταχθούν Φινλανδία και Σουηδία στο ΝΑΤΟ

Με ανάπτυξη πυρηνικών όπλων στην Βαλτική απειλεί η Μόσχα εάν η Φινλανδία και η Σουηδία ενταχθούν στο ΝΑΤΟ. Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα εξετάσει ένα φάσμα μέτρων για την ενίσχυση της ασφάλειας της Ρωσίας, σε περίπτωση ένταξης της Φινλανδίας ή της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, αφού το ρωσικό υπουργείο Άμυνας του παρουσιάσει τις προτάσεις του για το θέμα.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους μέσω τηλεδιάσκεψης, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε πως το υπουργείο εξακολουθεί να χρειάζεται χρόνο για να προχωρήσει στις προτάσεις.

Ο Πεσκόφ προέβη στα σχόλια αυτά αφού ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ένας από τους στενότερους συμμάχους του Πούτιν, προειδοποίησε το ΝΑΤΟ ότι εάν η Φινλανδία και η Σουηδία ενταχθούν στην υπό τις ΗΠΑ στρατιωτική συμμαχία, η Ρωσία θα πρέπει να ενισχύσει τις άμυνες της  και πως δεν θα μπορεί πλέον να γίνεται λόγος για μια «αποπυρηνικοποιημένη» Βαλτική.

«Δεν μπορεί να γίνεται πλέον λόγος για οποιοδήποτε αποπυρηνικοποιημένο καθεστώς για τη Βαλτική – η ισορροπία πρέπει να αποκατασταθεί», δήλωσε ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

«Μέχρι σήμερα, η Ρωσία δεν έχει λάβει τέτοια μέτρα και δεν επρόκειτο να λάβει», είπε ο Μεντβέντεφ.

Πηγές: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ertnews.gr

Πηγή ertnews.gr