Η ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή για το νομοσχέδιο «Δουλειές Ξανά»

0
26
eurokinissi

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, παρεμβαίνει στη Βουλή στη συζήτηση του νομοσχεδίου «Δουλειές Ξανά» του υπουργείου Εργασίας

Στη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας στην Ολομέλεια της Βουλής «Δουλειές Ξανά» παρεμβαίνει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Με το νομοσχέδιο το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί σήμερα, μετασχηματίζεται ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού σε Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης και εισάγονται ρυθμίσεις για την «αναβάθμιση των δεξιοτήτων του εργατικού δυναμικού, τη διασύνδεση τους με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας, την επιδοτούμενη συνεχιζόμενη επαγγελματική κατάρτιση».

Η ομιλία του πρωθυπουργού:

«Μου κάνει εντύπωση η περιορισμένη συμμετοχή συναδέλφων της αντιπολίτευσης. Δεν βλέπω κανέναν από το ΚΙΝΑΛ. Χαίρομαι που μου δίνεται η δυνατότητα να μοιραστώ μαζί σας λίγες σκέψεις για ένα νομοσχέδιο εξαιρετικά σημαντικό. Όχι μόνο για τις επιπτώσεις στην αγορά εργασίας αλλά γιατί αποτυπώνει την αντίληψη της Νέας Δημοκρατίας για μια ενεργητική προοδευτική πολιτική στην αγορά εργασίας.

Καμία χώρα δεν μπορεί να αντέξει τη σπατάλη του ανθρώπινου δυναμικού της. Η ανεργία είναι η μεγαλύτερη απειλή για κάθε κοινωνία. Παρά τις μεγάλες δυσκολίες, παρά τις αντιξοότητες τα στοιχεία δείχνουν ότι αυτή η προσπάθειά μας πιάνει τόπο από το καλοκαίρι του 2019 μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2022, η ανεργία έπεσε από το 17,2% στο 12,8%. Είναι η ταχύτερη αποκλιμάκωση σε όλη την Ευρώπη. Σ’ αυτό το διάστημα δημιουργήθηκαν παραπάνω από 200.000 θέσεις εργασίας. Ξεπεράσαμε το ορόσημο των 4 εκατομμυρίων απασχολούμενων.

Μεταναστευτικό, εθνικές προκλήσεις, πανδημία, διεθνείς ενεργειακή κρίση είναι ένα εξαιρετικά δυσχερές διεθνές περιβάλλον. Θυμάμαι τις πολύ απαισιόδοξες προβλέψεις της αντιπολίτευσης ότι η πανδημία θα οδηγούσε σε έκρηξη απολύσεων. Οι προβλέψεις διαψεύστηκαν προς όφελος των εργαζομένων. Η κυβέρνηση στήριξε τον κόσμο της εργασίας. Στήριξε τις επιχειρήσεις και δεν διέκοψε την πορεία αποκλιμάκωσης της ανεργίας που συνεχίζεται τους τελευταίους μήνες με μεγαλύτερη ένταση. Τα αποτελέσματα δεν μας ικανοποιούν γιατί συνεχίζουμε να έχουμε τη δεύτερη μεγαλύτερη ανεργία στην Ευρώπη πίσω από την Ισπανία.

Κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια να στηρίξουμε τα εισοδήματα νοικοκυριών και επιχειρήσεων. Μειώσαμε φόρους, εισφορές, δώσαμε οικονομικές ενισχύσεις. Δεν μπορεί σε καμία περίπτωση το πρόβλημα της ακρίβειας να αντιμετωπιστεί μόνο στο πλαίσιο των εθνικών προϋπολογισμών. Χρειάζεται πανευρωπαϊκή αντίδραση και γι αυτή θα αγωνιστούμε στις επόμενες Συνόδους Κορυφής.

Γνωρίζω καλά πως ο προϋπολογισμός του ελληνικού νοικοκυριού έχει επιβαρυνθεί και εκείνοι γνωρίζουν ότι οι προσπάθειες της κυβέρνησης έχουν ενταθεί με επιδοτήσεις στα καύσιμα, στη θέρμανση, με έκτακτα μέτρα».

Δείτε LIVE την παρέμβαση του πρωθυπουργού:  

{https://www.youtube.com/watch?v=UmXtsvlT2Vw}

Η ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή για το νομοσχέδιο «Δουλειές Ξανά»

Πηγή dikaiologitika.gr