Μπουζόβα: Εντοπισμός σορών σε τσιμεντένιο λάκκο – Νεκροί, οι έως τώρα αγνοούμενοι

0
49

Μπουζόβα: Εντοπισμός σορών σε τσιμεντένιο λάκκο – Νεκροί, οι έως τώρα αγνοούμενοι

Μπροστά σε μια ασύλληπτη κυριολεκτικά εικόνα από τη φρίκη του πολέμου, βρέθηκε το συνεργείο της ΕΡΤ στην Μπουζόβα, χωριό κοντά στο Κίεβο όπου σύμφωνα με τοπικό αξιωματούχο, βρέθηκε νέος ομαδικός τάφος με δεκάδες πτώματα αμάχων. “Είμασταν παρόντες στη σκηνή όπου ανασύρθηκαν δύο πτώματα από τσιμεντένιο λάκκο, δίπλα σε πρατήριο που έχει καταστραφεί ολοκληρωτικά από τα ρωσικά στρατεύματα. Οι σοροί ανήκουν σε νεαρά άτομα, μέλη της πολιτοφυλακής του χωριού. Η μητέρα μάλιστα του ενός ήταν παρούσα και αναγνώρισε το παιδί της” αναφέρει η απεσταλμένη της ΕΡΤ Αλεξία Καλαϊτζή.

Ο ίδιος τοπικός αξιωματούχος, είπε στην απεσταλμένη της ΕΡΤ ότι χθες ήταν παρόν στον εντοπισμό μαζικού τάφου με 10 πτώματα στην Μπουζόβα, το χωριό κοντά στο Κίεβο που ανακτήθηκε προ ημερών από τον στρατό της Ουκρανίας.

Οι έως τώρα αγνοούμενοι Ουκρανοί, αποδεικνύεται ότι είναι νεκροί, σε πολλά προάστια του Κιέβου.

Οι κάτοικοι αναφέρουν πως στα προάστια ερευνούν συνεχώς για ομαδικούς τάφους, στο βαθμό όμως που μπορούν, γιατί οι Ρώσοι στρατιώτες έχουν αφήσει πίσω τους νάρκες.

Η Γενική Εισαγγελέας της Ουκρανίας ανέφερε πως 177 παιδιά έχουν χάσει τη ζωή τους από την αρχή της ρωσικής εισβολής, ενώ όπως επισήμανε έχουν καταγραφεί 2.514 εγκλήματα πολέμου.

Αποστολή: Αλεξία Καλαϊτζή

Κάμερα: Φώτης Πάντος

Ήχος: Παναγιώτα Δερβιτσιώτη

Πηγή: ΕΡΤ

www.ertnews.gr

Πηγή ertnews.gr