Η ΕΛΑΣ ταυτοποίησε τον οδηγό της Lamborghini που έκανε κόντρες με 300 χιλιόμετρα

0
59
(Φωτ. αρχείου: PIXABAY)

O οδηγός-ιδιοκτήτης της Lamborghini, που συμμετείχε σε πολύ επικίνδυνες κόντρες με ιλιγγιώδεις ταχύτητες, ταυτοποιήθηκε από τις Αρχές που είχαν επιδοθεί σε ένα «σαφάρι» για την αναζήτησή του.

Το ανθρωποκυνηγητό για τη Lamborghini – «φάντασμα» είχε ξεκινήσει πριν από λίγο καιρό, ύστερα από βίντεο που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο και έδειχναν κόντρες ανάμεσα σε super car, με ταχύτητες κοντά στα 300 χιλιόμετρα την ώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο οδηγός-ιδιοκτήτης της Lamborghini ταυτοποιήθηκε μετά έλεγχο που έγινε από άνδρες της ΕΛΑΣ στην παραλιακή.

Παράλληλα, οι αστυνομικές αρχές εντόπισαν και τα στοιχεία ταυτότητας του οδηγού ενός Audi R8 που κινείται επίσης με ιλιγγιώδεις ταχύτητες.

Το βίντεο που «πρόδωσε» τους δύο οδηγούς δείχνει τη Lamborghini και το Audi R8 να κάνουν κόντρα στην Περιφερειακή Αιγάλεω το βράδυ του Σαββάτου.

Μάλιστα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, και οι δύο οδηγοί είχαν αναρτήσει τα σχετικά βίντεο στους λογαριασμούς τους στα social media.

Εναντίον τους σχηματίστηκε δικογραφία και κινήθηκε η νόμιμη διαδικασία για την επιβολή διοικητικών προστίμων αλλά και των άλλων κυρώσεων που προβλέπει ο ΚΟΚ.

Πρόστιμα για τις «κόντρες»

Συνολικά, το βράδυ του Σαββάτου προς Κυριακή στους προαναφερθέντες δρόμους για να κόψουν τις κόντρες έγιναν 362 τροχονομικοί έλεγχοι οδηγών και οχημάτων και βεβαιώθηκαν 106 παραβάσεις.

Πιο αναλυτικά, οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν ήταν:

56 για υπέρβαση ανώτατου επιτρεπόμενου ορίου ταχύτητας,
39 για παράνομη στάθμευση, από τις οποίες 2 για ράμπα αναπήρων και 3 σε ειδικούς χώρους στάθμευσης αποκλειστικά οχημάτων ατόμων με αναπηρία,
2 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη,
1 οδήγηση για επίδειξης ικανότητας,
1 για αντικανονική χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση,
1 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας,
1 ανασφάλιστο όχημα,
1 για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης και
4 για μη εφοδιασμό με αποτελεσματικό σιγαστήρα.

Επιπροσθέτως, αφαιρέθηκαν 34 ζεύγη πινακίδων και ισάριθμες άδειες κυκλοφορίας οχημάτων, καθώς και 53 άδειες ικανότητας οδήγησης.

Η ΕΛΑΣ ταυτοποίησε τον οδηγό της Lamborghini που έκανε κόντρες με 300 χιλιόμετρα

Πηγή dikaiologitika.gr