Γερμανία: «Θερινό» κύμα κορονοϊού αναμένει ο υπουργός Υγείας – Ενδεχόμενο επαναφοράς μέτρων προστασίας

0
34
Γερμανία: «Θερινό» κύμα κορονοϊού αναμένει ο υπουργός Υγείας - Ενδεχόμενο επαναφοράς μέτρων προστασίας

Ο υπουργός Υγείας Καρλ Λάουτερμπαχ απέκλεισε το ενδεχόμενο περαιτέρω χαλάρωσης των μέτρων προστασίας. Ενόψει του Πάσχα συνέστησε μεγάλη προσοχή και διενέργεια τεστ πριν από ενδεχόμενο ταξίδι, προκειμένου να αποφευχθεί νέα έξαρση της πανδημίας.

Μετά την απόρριψη από το ομοσπονδιακό κοινοβούλιο της πρότασης για υποχρεωτικό εμβολιασμό κατά της COVID-19 των πολιτών άνω των 60 ετών, ο υπουργός Υγείας Καρλ Λάουτερμπαχ απέκλεισε το ενδεχόμενο περαιτέρω χαλάρωσης των μέτρων προστασίας, ενώ χαρακτήρισε βέβαια εξαιρετικά πιθανό να υπάρξει και «θερινό» κύμα κορονοϊού.

Ήταν μια «σαφής ήττα», παραδέχτηκε ο υπουργός Υγείας για την αποτυχία εισαγωγής του υποχρεωτικού εμβολιασμού, επισημαίνοντας ότι δύσκολα το θέμα θα επανέλθει στην Βουλή, αλλά δεν ανέλαβε την ευθύνη για αυτήν, καθώς, όπως είπε, υποστήριξε την πρόταση μόνο ως βουλευτής και όχι ως υπουργός Υγείας.

Ο κ. Λάουτερμπαχ επισήμανε ακόμη ότι ως γιατρός έχει μάθει ότι πρέπει κανείς να χρησιμοποιεί κάθε μέσο για να σώσει τον ασθενή του και τόνισε ότι θα προσπαθήσει το επόμενο διάστημα, με νέα καμπάνια και αυστηροποίηση της νομοθεσίας για τον εμβολιασμό, να αυξήσει το ποσοστό ανόσιας. «Δεν έχουμε κανένα περιθώριο για χαλάρωση. Ό,τι μπορούσαμε να δώσουμε από χαλάρωση, το έχουμε ήδη ξοδέψει», είπε χαρακτηριστικά, άφησε μάλιστα ανοιχτό το ενδεχόμενο επαναφοράς της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας και προέβλεψε ότι με τους ισχύοντες κανόνες «δεν θα πάμε καλά το φθινόπωρο». Η Γερμανία θα μπει στον χειμώνα με εμβολιαστικό κενό, εξήγησε και αναφέρθηκε σε ισχυρό ενδεχόμενο εμφάνισης νέων παραλλαγών – και μάλιστα συνδυασμού περισσότερων παραλλαγών- του βασικού στελέχους του κορονοϊού.

Ενόψει του Πάσχα, ο υπουργός Υγείας συνέστησε μεγάλη προσοχή και διενέργεια τεστ πριν από ενδεχόμενο ταξίδι, προκειμένου να αποφευχθεί νέα έξαρση της πανδημίας

Γερμανία: «Θερινό» κύμα κορονοϊού αναμένει ο υπουργός Υγείας - Ενδεχόμενο επαναφοράς μέτρων προστασίας

Πηγή dikaiologitika.gr