Φιλιππίνες: Τουλάχιστον 58 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από το πέρασμα της καταιγίδας «Μέγκι»

0
61

Φιλιππίνες: Τουλάχιστον 58 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από το πέρασμα της καταιγίδας «Μέγκι»

Αυξήθηκε ο απολογισμός των θυμάτων από το φονικό πέρασμα της τροπικής καταιγίδας «Μέγκι» στις Φιλιππίνες. Σύμφωνα με με νεότερο απολογισμό των θυμάτων που δημοσιοποίησαν οι αρχές, τουλάχιστον 58 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις κατολισθήσεις και τις πλημμύρες που προκάλεσε η «Μέγκι» στοίχισαν τη ζωή σε ανθρώπους στις Φιλιππίνες, σύμφωνα σήμερα.

Οι περισσότεροι θάνατοι –τουλάχιστον 47, σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους– καταγράφηκαν γύρω από την πόλη Μπάιμπαϊ, στην κεντρική επαρχία Λέιτε, όπου αρκετά χωριά χτυπήθηκαν από κατολισθήσεις λάσπης. Τουλάχιστον 27 άνθρωποι αγνοούνται στον τομέα αυτόν.

Οι έρευνες, που ανεστάλησαν κατά τη διάρκεια της νύχτας, ξανάρχισαν όταν ξημέρωσε. Τα σωστικά συνεργεία αναζητούν επιζήσαντες ενίοτε με γυμνά χέρια.

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι χάθηκαν στο Πιλάρ, χωριό περίπου 400 κατοίκων, επίσης στην επαρχία Λέιτε, σύμφωνα με την αστυνομία. Τα περισσότερα σπίτια στο χωριό καταστράφηκαν από γιγαντιαία κατολίσθηση, τα συντρίμμια κατέληξαν στη θάλασσα.

Η καταιγίδα εξάλλου στοίχισε τη ζωή σε τρεις ανθρώπους στην επαρχία Νέγρος Οριεντάλ (κεντρικά) και σε άλλους τρεις στη νήσο Μιντανάο (νότια), κατά την εθνική υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών.

Η «Μέγκι», που αποκαλείται Αγάτον στις Φιλιππίνες, είναι η πρώτη μεγάλη τροπική καταιγίδα που έπληξε φέτος τη χώρα, η οποία δοκιμάζεται συχνά από φυσικές καταστροφές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

www.ertnews.gr

Πηγή ertnews.gr