Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα καρτ: 15χρονος Ρώσος αθλητής χαιρέτησε ναζιστικά -Έρευνα από τη FIA

0
56
Πηγή: twitter

Ο 15χρονος Ρώσος πρωταθλητής των καρτ Artem Severyukhin έδειξε τη ναζιστική χειρονομία κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Karting Junior.

Ο Artem Severiukhin φάνηκε να κάνει τη χειρονομία μετά τη νίκη του στον πρώτο γύρο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στην Πορτογαλία την Κυριακή, σύμφωνα με πληροφορίες του BBC.

Αγωνιζόταν με την ιταλική σημαία λόγω των κυρώσεων που επιβλήθηκαν στους Ρώσους αθλητές μετά την εισβολή της χώρας τους στην Ουκρανία, ενώ η ομάδα του έλυσε το συμβόλαιο μαζί του.

Η Ward Racing – μια ιδιωτική σουηδική ομάδα – δήλωσε ότι καταδικάζει τη συμπεριφορά του Severiukhin με τον «πιο έντονο τρόπο», προσθέτοντας: «Η Ward Racing αισθάνεται βαθιά ντροπή για τη συμπεριφορά του πιλότου.

«Οι ενέργειες του Artem Severiukhin κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής στις 10 Απριλίου 2022 ήταν αποκλειστικά ατομικές και δεν αντιπροσωπεύουν τις απόψεις και τις αξίες της Ward Racing με κανένα τρόπο.

Αντιθέτως, η Ward Racing βρίσκεται στο πλευρό της διεθνούς κοινότητας που καταδικάζει την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και εκφράζει την αλληλεγγύη της στους ανθρώπους που υποφέρουν εξαιτίας αυτής της απρόκλητης και φρικτής επίθεσης». Και πρόσθεσε: «Η Ward Racing δεν βλέπει καμία δυνατότητα συνέχισης της συνεργασίας με τον Artem Severiukhin και θα προχωρήσει στη λύση του αγωνιστικού του συμβολαίου».

Η FIA ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε άμεση έρευνα για την «απαράδεκτη συμπεριφορά» του Severiukhin τη Δευτέρα.

{https://twitter.com/iimarsters/status/1513490336408080390}

Πηγή dikaiologitika.gr