Επίθεση με μαχαίρι κατά Ισραηλινού αστυνομικού στη Χεβρώνα, σκοτώθηκε η δράστης

0
38

Επίθεση με μαχαίρι κατά Ισραηλινού αστυνομικού στη Χεβρώνα, σκοτώθηκε η δράστης

Οι ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας σκότωσαν την Κυριακή μια Παλαιστίνια που μαχαίρωσε έναν αστυνομικό στο κέντρο της Χεβρώνας, μεγάλης πόλης στο νότιο τμήμα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Μια Παλαιστίνια “εμφανίστηκε σε σημείο ελέγχου της αστυνομίας των συνόρων για να μαχαιρώσει έναν αστυνομικό”, ο οποίος “τραυματίστηκε ελαφρά”, δήλωσε αυτή η μονάδα της αστυνομίας σε σύντομο μήνυμα προς τον Τύπο. Όταν ρωτήθηκε από το Γαλλικό Πρακτορείο, ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας των συνόρων, ο Ταμίρ Πέρο, διευκρίνισε ότι η δράστης πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε.

Το περιστατικό σημειώθηκε κοντά στο Σπήλαιο των Πατριαρχών, που ονομάζεται επίσης Τζαμί Ιμπραχίμι, και είναι ιερό μέρος τόσο για τον Ιουδαϊσμό όσο και για το Ισλάμ.

Στην πόλη “πυριτιδαποθήκη” της Χεβρώνας σχεδόν 1.000 Εβραίοι έποικοι ζουν υπό μεγάλη στρατιωτική προστασία ανάμεσα σε 200.000 Παλαιστίνιους.

Νωρίτερα την Κυριακή, μια Παλαιστίνια έχασε τη ζωή της από ισραηλινά πυρά κοντά στη Βηθλεέμ στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Τα περιστατικά αυτά σημειώνονται καθώς οι ισραηλινές δυνάμεις διεξάγουν επιχείρηση στο βόρειο τμήμα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης στον απόηχο μιας επίθεσης το βράδυ της Πέμπτης στο Τελ Αβίβ κατά την οποία σκοτώθηκαν τρεις άνθρωποι, με δράστη έναν Παλαιστίνιο από τον προσφυγικό καταυλισμό της Τζενίν.

Πηγές: Γαλλικό Πρακτορείο, ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ertnews.gr

Πηγή ertnews.gr