Εκλογές στην Αυστραλία την 21η Mαΐου – Έξι εβδομάδες η διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας

0
56

Εκλογές στην Αυστραλία την 21η Mαΐου – Έξι εβδομάδες η διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας

Οι Αυστραλοί θα αποφασίσουν ποιος θα είναι ο 31ος πρωθυπουργός της χώρας και ποιο κόμμα θα είναι στην εξουσία για τα επόμενα τρία χρόνια, κατά τις ομοσπονδιακές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 21 Μαΐου.

Με την προκήρυξη των εκλογών από τον Αυστραλό πρωθυπουργό Σκοτ Μόρισον, αρχίζει και επισήμως η προεκλογική εκστρατεία, που θα διαρκέσει έξι εβδομάδες.

Στο μήνυμα του προς τους ψηφοφόρους ο Σκοτ Μόρισον παραδέχτηκε ότι η κυβέρνησή του συνασπισμού Φιλελεύθερων – Εθνικών δεν ήταν «τέλεια», αλλά κατά την γνώμη του «έσωσε» την χώρα κατά την διάρκεια της πανδημίας, «διέσωσε» την οικονομία και μείωσε την ανεργία. Ζήτησε τους πολίτες να κριθεί από τα όσα έχει πετύχει και να μην «ρισκάρουν» το μέλλον της χώρας ψηφίζοντας τους Εργατικούς.

Ο Αυστραλός πρωθυπουργός έχει κατηγορηθεί ως νταής και ψεύτης, από μέλη του κόμματός του, συμπεριλαμβανομένου του αναπληρωτή πρωθυπουργού.

Από την άλλη πλευρά οι Εργατικοί με τον Άντονυ Αλμπανίζι στην ηγεσία, υπόσχονται καλύτερη κοινωνική πολιτική, με έμφαση στην υγεία, την φροντίδα παιδιών και ηλικιωμένων. Θέλοντας να εστιάσουν στα σημεία που η απερχόμενη κυβέρνηση δεν έχει καλύψει με τις έως τώρα πολιτικές της. Τελευταία φορά που ψηφίστηκαν οι Εργατικοί στην εξουσία της Αυστραλίας ήταν το 2013.

Απομένει να φανεί τί θα βγάλουν οι κάλπες στις εκλογές της 21ης του Μάη, με 17 εκατομμύρια Αυστραλούς να είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους.

Αυστραλία / Ανταπόκριση: Έμμα Παπαεμμανουήλ

www.ertnews.gr

Πηγή ertnews.gr