Δημοσκόπηση: Το 60% των Αλβανών πολιτών φοβάται την εμπλοκή στον πόλεμο Ουκρανίας-Ρωσίας

0
53

Δημοσκόπηση: Το 60% των Αλβανών πολιτών φοβάται την εμπλοκή στον πόλεμο Ουκρανίας-Ρωσίας

Ο ρωσικός πόλεμος στην Ουκρανία, για περισσότερες από 50 ημέρες, έχει ανησυχήσει τον κόσμο. Τρεις στους πέντε Αλβανούς ανησυχούν ότι η Αλβανία μπορεί να εμπλακεί στον πόλεμο μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, ως μέρος της ευρωατλαντικής συμμαχίας του ΝΑΤΟ. Μεταξύ των νέων, περισσότεροι από τους μισούς φοβούνται την εμπλοκή της Αλβανίας στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Το βαρόμετρο στο «Euronews Albania» ρώτησε τους Αλβανούς για τον πόλεμο στην Ουκρανία και τη θέση τους για ενδεχόμενη  εμπλοκής της Αλβανίας. Οι μισοί Αλβανοί (48%) πιστεύουν ότι η Αλβανία είναι μια μικρή χώρα και δεν πρέπει να εμπλέκεται με τους πολέμους των άλλων.

Η πλειοψηφία των Αλβανών (61%) πιστεύει ότι η χώρα τους θα πρέπει να στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία, σε περίπτωση που το ΝΑΤΟ αποφασίσει να επέμβει στρατιωτικά.

Σχεδόν δύο στους πέντε Αλβανούς (38%) δεν συμφωνούν ότι η Αλβανία θα πρέπει να στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία εάν το ΝΑΤΟ εμπλακεί στον πόλεμο.  

Περισσότεροι από τους μισούς πολίτες (58%) δεν συμφωνούν ότι οι Αλβανοί πρέπει να πάνε εθελοντικά για να πολεμήσουν στην Ουκρανία. Δύο στους πέντε ερωτηθέντες (38%) υποστηρίζουν, ότι οι Αλβανοί πρέπει να πάνε ως εθελοντές  στον πόλεμο Ουκρανίας-Ρωσίας.

ΠηγήΕφημερίδα Koha Jone 

Μετάφραση: Σταυρούλα Ευάγγελου 

www.ertnews.gr

Πηγή ertnews.gr