Δημιουργήθηκε το «Δάσος Ποντιακού Ελληνισμού» στον Υμηττό, 353 δέντρα στη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ποντίων

0
66
(Φωτ.: Δήμος Ελληνικού - Αργυρούπολης)

Ένα νέο δάσος με συμβολική σημασία «γεννήθηκε» στον Υμηττό από τον Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης.

Η δημοτική Αρχή της πόλης διοργάνωσε δενδροφύτευση στη μνήμη των 353.000 θυμάτων της γενοκτονίας των Ποντίων και το ονόμασε Δάσος Ποντιακού Ελληνισμού.

Γι’ αυτό τον λόγο φυτεύτηκαν συμβολικά 353 δέντρα στο τμήμα που είχε καεί σε πυρκαγιά του 2015. Μάλιστα τα δέντρα αυτά τα «υιοθέτησαν» οικογένειες της πόλης.

Στη δενδροφύτευση παραβρέθηκαν εκατοντάδες δημότες κάθε ηλικίας, αλλά και λυράρηδες, που με τη λύρα τους έδωσαν έναν εορταστικό τόνο σε αυτή την περιβαλλοντική δράση, η οποία έγινε σε συνεργασία με τον ΣΠΑΥ, την Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας Πυρόσβεσης Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης, την Εθελοντική Ομάδα «Let’s do it Greece» και την Ένωση Ποντίων Αργυρούπολης.

Μάλιστα ο πρόεδρός της Ηλίας Ιορδανίδης στην ομιλία του μίλησε για απαράμιλλη ευαισθησία, αγάπη, χαρά και τιμή για τη δημιουργία του Δάσους Ποντιακού Ελληνισμού.

Από τη δική του μεριά, ο δήμαρχος και πρόεδρος του ΣΠΑΥ Γιάννης Κωνσταντάτος, ανέφερε στο μήνυμά του: «Ήμασταν όλοι εκεί για να ενισχύσουμε τους δεσμούς μας με το παρελθόν, να δυναμώσουμε το παρόν μας και να δημιουργήσουμε στα παιδιά μας τα εχέγγυα για ένα καλύτερο μέλλον».

Δημιουργήθηκε το «Δάσος Ποντιακού Ελληνισμού» στον Υμηττό, 353 δέντρα στη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ποντίων

Πηγή dikaiologitika.gr