Αυτός είναι ο νέος στρατηγός του Πούτιν που αναλαμβάνει το μέτωπο της Ουκρανίας

0
63
ΑΠΕ

O 60χρονος στρατηγός Αλεξάντρ Ντβόρνικοφ που έχει περάσει και από τη Συρία, αναλαμβάνει με εντολή Βλαντίμιρ Πούτιν το μέτωπο της Ουκρανίας.  

Ο Ρώσος στρατηγός που ο Βλαντίμιρ Πούτιν επέλεξε για να αναλάβει το ουκρανικό μέτωπο έχει παίξει σημαντικό ρόλο και στον πόλεμο της Συρίας, όπου οι ρωσικές δυνάμεις υπό τις οδηγίες του είναι σύμφωνα με τα δυτικά ΜΜΕ, υπεύθυνες για κακοποίηση άμαχου πληθυσμού ενώ σε πολλές περιπτώσεις κατηγορήθηκαν και για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Πρόκειται για τον στρατηγό Αλεξάντρ Ντβόρνικοφ, 60 ετών, ο οποίος χαρακτηρίζεται «παλαιάς κοπής» στρατηγός αλλά και σκληροπυρηνικός εθνικιστής παρά το γεγονός πως εκπαιδεύτηκε στον σοβιετικό στρατό.

Ο Ντβόρνικοφ είναι στρατιωτικός καριέρας, ανέβηκε την ιεραρχεία σιγά – σιγά από το 1982 όταν και ξεκίνησε. Πολέμησε στον δεύτερο πόλεμο της Τσετσενίας και πήρε αρκετές θέσεις πριν τοποθετηθεί επικεφαλής των ρωσικών δυνάμεων στη Συρία. Ο Ντβόρνικοφ στάλθηκε στη Συρία τον Σεπτέμβριο του 2015 σε μια κατεπείγουσα αποστολή ώστε να σταθεροποιήσει τη θέση των δυνάμεων του συριακού καθεστώτος, το οποίο Τεχεράνη και Μόσχα θεωρούσαν πως έχανε έδαφος.

Η απόφαση για αλλαγή ηγεσίας του στρατεύματος που επιχειρεί στην Ουκρανία έρχεται την ώρα που η Ρωσία φέρεται να αλλάζει κατεύθυνση στην επιχείρηση και να επικεντρώνεται κυρίως να εδραιώσει τον έλεγχό της στην περιοχή του Ντονμπάς.

Στη Συρία, ο Ντβόρνικοφ, έδωσε εντολή να φτιαχτούν γρήγορα αεροπορικές βάσεις από τις οποίες ξεκινούσαν οι αεροπορικές επιδρομές στο προάστιο του Ιντλιμπ. Η πτώση του Χαλεπίου, ήταν και αυτή έργο των ρωσικών βομβαρδισμών. Τα αντιαεροπορικά που εγκατέστησε έδωσαν στις ρωσικές και συριακές δυνάμεις υπεροπλία στο Ιντλιμπ.

Ο Ντβόρνικοφ ήταν υπεύθυνος και για τη ρωσική εκστρατεία κατά του Ισλαμικού Κράτους στα ανατολικά της Συρίας.

Πηγή dikaiologitika.gr