Το ελληνικό ΥΠΕΞ απαντά στον Τσαβούσογλου για τους μουφτήδες: «Θα σας στείλουμε τη συνθήκη της Λωζάννης»

0
18
eurokinissi

Να στείλει στο τουρκικό υπουργείο το κείμενο της Συνθήκης της Λωζάννης προτίθεται το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών σύμφωνα με ανακοίνωσή του.

«Πάντα πρόθυμο να αποστείλει στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών το κείμενο της Συνθήκης της Λωζάννης» δηλώνει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, απαντώντας σε συγχαρητήρια του Μεβλούτ Τσαβούσογλου στους μουφτήδες της Μουσουλμανικής Μειονότητας της Κομοτηνής.

Στην ίδια ανακοίνωση το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών καλεί το αντίστοιχο τουρκικά «να υποδείξει στην Ελλάδ ατο άρθρο στο οποίο αναφέρεται ότι οι μουφτήδες της Μουσουλμανικής Μειονότητας εκλέγονται. Ως γνωστόν, σχετική πρόβλεψη στη Συνθήκη της Λωζάννης δεν υπάρχει».

Τσαβούσογλου: Συχαρατήρια στον μουφτή της Κομοτηνής

Με ανάρτησή του στο twitter νωρίτερα ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, είχε ανακοινώσει:

«Συγχαίρω τον μουφτή Κομοτηνής, Ιμπραήμ Σερίφ, ο οποίος επανεξελέγη ‘‘Πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής της ‘Τουρκικής’ Μειονότητας ‘Δυτικής’ Θράκης’’, και εύχομαι να συνεχίσει με επιτυχία το έργο του. Υπενθυμίζω για άλλη μια φορά στην Ελλάδα ότι ο σεβασμός στους μουφτήδες που εκλέγονται από την μειονότητα απαιτείται από τη Συνθήκη της Λωζάνης.»

{https://twitter.com/MevlutCavusoglu/status/1509095937926389760?s=20&t=H7cHprtAREfHkPL2nbnXww}

Το ελληνικό ΥΠΕΞ απαντά στον Τσαβούσογλου για τους μουφτήδες: «Θα σας στείλουμε τη συνθήκη της Λωζάννης»

Πηγή dikaiologitika.gr