Τηλεφωνικές επαφές Μητσοτάκη με τον διάδοχο του θρόνου του Άμπου Ντάμπι και την πρωθυπουργό του Μπαγκλαντές

0
14
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI)

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε σήμερα τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον διάδοχο του θρόνου του Άμπου Ντάμπι, καθώς και με την πρωθυπουργό του Μπανγκλαντές.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον διάδοχο του θρόνου του Άμπου Ντάμπι, σεΐχη Mohammed bin Zayed Al Nahyan, επιβεβαιώθηκε ο στρατηγικός χαρακτήρας της συνεργασίας των δύο χωρών και η βούληση για περαιτέρω ανάπτυξη των διμερών σχέσεων σε μια σειρά από τομείς.

Ο διάδοχος του θρόνου του Άμπου Ντάμπι ευχήθηκε στον Κ. Μητσοτάκη ταχεία ανάρρωση.

Επίσης, ο πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την ομόλογό του, του Μπανγκλαντές, Sheikh Hasina, επ’ αφορμή συμπλήρωσης πενήντα ετών από τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Οι δύο δρωθυπουργοί διαπίστωσαν την ώθηση που έχει δοθεί στην ενίσχυση των διμερών σχέσεων τα τελευταία χρόνια και εξέφρασαν τη βούλησή τους για περαιτέρω εμβάθυνση της συνεργασίας σε τομείς, όπως η οικονομία, ο πολιτισμός και η μετανάστευση.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα, κατά την επίσκεψη του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη στην πρωτεύουσα του Μπανγκλαντές, Ντάκα, υπεγράφη διμερές Μνημόνιο Κατανόησης στον τομέα της μετανάστευσης.

Επιπλέον, προ ημερών, κατά την επίσκεψη του υπουργού Πολιτισμού του Μπανγκλαντές στην Ελλάδα υπεγράφη διμερής συμφωνία στους τομείς του Πολιτισμού και της Εκπαίδευσης.

Τηλεφωνικές επαφές Μητσοτάκη με τον διάδοχο του θρόνου του Άμπου Ντάμπι και την πρωθυπουργό του Μπαγκλαντές

Πηγή dikaiologitika.gr