Τέταρτη δόση: «Κλειδώνει» η απόφαση μέσα στον Απρίλιο, τι θα γίνει με το πρόστιμο των ανεμβολίαστων από Σεπτέμβρη

0
25
Τέταρτη δόση: «Κλειδώνει» η απόφαση μέσα στον Απρίλιο, τι θα γίνει με το πρόστιμο των ανεμβολίαστων από Σεπτέμβρη

Σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη πλέον θα πάμε σε ένα μοντέλο αυξημένου testing, με τις αποφάσεις για την τέταρτη δόση να λαμβάνονται τον Απρίλιο, ενώ το πρόστιμο στους ανεμβολίαστους θα επανέλθει όταν αποφασιστεί η συνέχιση του εμβολιασμού.

Με την πανδημία δεν έχουμε τελειώσει, η πανδημία βρίσκεται εδώ πέρα. Η μετάλλαξη Όμικρον παράγει αρκετά κρούσματα αλλά ωστόσο αυτή τη στιγμή είμαστε σε μια κατάσταση που δεν βλέπουμε έντονη πίεση το ΕΣΥ δήλωσε ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης τονίζοντας οτι πηγαίνουμε σε μια σταδιακή αποκλιμάκωση των μέτρων ενόψει του καλοκαιριού και όσο πλησιάζουμε στο καλοκαίρι ωστόσο, από Σεπτέμβριο, όπως τόνισε, αναλόγως της πορείας της πανδημίας μπορεί να υπάρξει επανεξέταση όλων των μέτρων τα οποία τώρα αποκλιμακώνονται.

Μείωση self test στα σχολεία

Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης τόνισε οτι πρέπει να έχουμε πιο στοχευμένο testing όπως αντίστοιχα και οι καραντίνες είναι διαφορετικές αναφέροντας οτι το μοντέλο αυτό θα διατηρηθεί μέχρι το Πάσχα για να αξιολογηθεί πως θα πάει το μέτρο.

Κατάργηση του προστίμου των 100€ στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών

Ο Υπουργός Υγείας εξήρε το γεγονός οτι με το μέτρο του προστίμου εμβολιάστηκε επιπλέον 300 χιλιάδες κόσμος ενώ επεσήμανε πως δεν μιλάμε για κατάργηση του μέτρου, αλλά αναστολή με επανεξέταση το Σεπτέμβριο.

«Να ξέρουν όμως οι συγκεκριμένοι συμπολίτες μας ότι όταν η επιστημονική κοινότητα ή εάν αποφασιστεί ότι πρέπει να συνεχιστεί ο εμβολιασμός προφανέστατα θα επιστρέψει και το μέτρο. Άρα έχουμε μια αναστολή μέτρου» είπε χαρακτηριστικά.

Ανεμβολίαστοι υγειονομικοί

Οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί εκτός του ότι θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία γιατι βρίσκονται σε ευάλωτες θέσεις και η επιλογή τους να μην εμβολιαστούν αυτομάτως δημιουργεί θέματα δημόσιας υγείας παράλληλα εκφράζει και μια θέση απαξίας σε ανθρώπους από τους οποίους έχουμε πολύ μεγαλύτερη απαίτηση να πιστεύουν στην επιστήμη στην οποία υπηρετούν.

Για αυτό το λόγο και η παράταση που θα ψηφιστεί την άλλη εβδομάδα θα αφορά μέχρι το τέλος του χρόνου. Ή θα εμβολιαστούνε και για αυτό το λόγο γίνεται και εξέταση συνολικά εάν ο εμβολιασμός πρέπει να είναι ασχέτως της πανδημίας τυπικό προσόν για το ΕΣΥ, τους δίνεται ένας πολύ μεγάλος χρόνος να καταλάβουν και να κάνουν τη σωστή επιλογή να εμβολιαστούν και να γυρίσουν πίσω στο ΕΣΥ. Αν δεν εμβολιαστούν προφανέστατα θα παρακολουθούμε την πανδημία και θα πάρουμε τις αποφάσεις μας αλλά βλέπετε ότι έχουμε μια σαφή βούληση να μην επιστρέψουν τουλάχιστον όσο παραμένει η πανδημία.

Τέταρτη δόση

Σχετικά με την τέταρτη δόση ανέφερε οτι οι πολίτες ότι περιμένουν να δουν ποια είναι η πορεία των εμβολιασμών. Δηλαδή θα υπάρχει 4η δόση, θα υπάρχει μια δόση που θα γίνεται ετησίως; Φαίνεται ότι μέσα στον Απρίλιο θα υπάρχει η τελική εκτίμηση των επιστημόνων και θα υπάρξουν αποφάσεις για το πώς κινείται ο εμβολιασμός από εδώ και πέρα.

Κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού

Το πιστοποιητικό ισχύει, είναι ευρωπαϊκό πιστοποιητικό άρα στο κομμάτι μετακινήσεων έχει κανονικά ως έχει. Το ερώτημα, και ήδη έχουν τεθεί αυτά τα θέματα στην επιτροπή, είναι με βάση την πορεία της πανδημίας αν μπορεί να υπάρχει μια αποκλιμάκωση ως προς τη χρήση του πιστοποιητικού σε κάποιους χώρους

Η βούληση της κυβέρνησης είναι καταρχήν στον εμβολιασμένο πληθυσμό να πάμε όσο το δυνατόν στη μεγαλύτερη αποκλιμάκωση χωρίς ωστόσο να δοθεί ένα μήνυμα ότι οι άνθρωποι οι οποίοι έχουν κάνει τον εμβολιασμό θα βρεθούν σε μια κατάσταση να προβληματιστούν αν έπρεπε ή δεν έπρεπε να εμβολιαστούν ενώ έσπευσε να τονίσει για μια ακόμη φορά οτι αν τυχόν η πανδημία δώσει άλλα δείγματα ειδικά από το Σεπτέμβριο και μετά μπορεί να χρειαστεί να παρθούν κάποια μέτρα.

Τέταρτη δόση: «Κλειδώνει» η απόφαση μέσα στον Απρίλιο, τι θα γίνει με το πρόστιμο των ανεμβολίαστων από Σεπτέμβρη

Πηγή dikaiologitika.gr