Τα «χαζά» τηλέφωνα επιστρέφουν

0
58
Τα «χαζά» τηλέφωνα επιστρέφουν

Επιστρέφουν δυναμικά τα «χαζά τηλέφωνα», με τις αναζητήσεις για αυτά στο Google να αυξάνονται κατά 89% μεταξύ 2018 και 2021

Δημοσίευμα του BBC μιλά για τη αναβίωση των κινητών τηλεφώνων που θυμίζουν τις αγαπημένες μας συσκευές της δεκαετίας του ’90 – γνωστά κι ως «χαζά τηλέφωνα».

Πρόκειται για κινητά τηλέφωνα με βασικές λειτουργίες, οι οποίες είναι πολύ πιο περιορισμένες σε σχέση με εκείνες ενός smartphone.

Με αυτά, μπορείς μόνο να πραγματοποιείς και να δέχεσαι κλήσεις και να ανταλλάσσεις γραπτά μηνύματα, ενώ στις πιο εξελιγμένες περιπτώσεις «χαζών τηλεφώνων» ακούς και ραδιόφωνο ή τραβάς απλές φωτογραφίες.

Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, δεν μπορείς να συνδεθείς στο ίντερνετ, αλλά ούτε και να έχεις εφαρμογές.

Mελέτη του 2021 έδειξε ότι ένας στους 10 χρήστες κινητών τηλεφώνων στο Ηνωμένο Βασίλειο είχαν «χαζά τηλέφωνα»!

Γιατί επιστρέφουν στα «χαζά τηλέφωνα»

«Φαίνεται πως η μόδα, η νοσταλγία και η εμφάνισή τους σε βίντεο στο TikTok, παίζουν κάποιο ρόλο στην αναβίωση των “χαζών τηλεφώνων”», αναφέρει ο Έρνεστ Ντόκου, ειδικός στα κινητά τηλέφωνα στην ιστοσελίδα σύγκρισης τιμών Uswitch.com.

«Για πολλούς από εμάς, το «χαζό τηλέφωνο» ήταν το πρώτο κινητό που χρησιμοποιήσαμε, έτσι είναι φυσικό να αισθανόμαστε μια νοσταλγία για αυτές τις κλασικές συσκευές».

Ο Ντόκου τονίζει ότι η επιστροφή του Nokia 3310 στην αγορά το 2017, ήταν κάτι που πυροδότησε σε μεγάλο βαθμό το κύμα αναβίωσης:

«H NOKIA λάνσαρε το 3310 ως μια εναλλακτική λύση σε προσιτή τιμή μέσα σε έναν κόσμο γεμάτο κινητά τηλέφωνα υψηλής τεχνολογίας».

Προσθέτει, μάλιστα, ότι παρ’ όλο που τα «χαζά τηλέφωνα» δεν μπορούν να συναγωνιστούν τα τελευταία μοντέλα της Apple και της Samsung σε ό,τι αφορά την αποδοτικότητα και τη λειτουργικότητα, «μπορούν να τα επισκιάσουν σε εξίσου σημαντικές παραμέτρους όπως η διάρκεια ζωής και η αντοχή της μπαταρίας».

Τα «χαζά» τηλέφωνα επιστρέφουν

Πηγή dikaiologitika.gr