Πέτσας: Γιατί η Ελλάδα δεν θα έχει πρόβλημα με την αλλαγή στις πληρωμές του φυσικού αερίου (βίντεο)

0
19
(Φωτ: ΙΝΤΙΜΕ)

O αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα δεν θα έχει πρόβλημα με την αλλαγή στην πληρωμή του φυσικού αερίου και εξήγησε γιατί.

Μιλώντας για τις αλλαγές που θα επιφέρει η απόφαση του Βλαντιμίρ Πούτιν να δέχεται η Ρωσία πληρωμές για το φυσικό αέριο μόνο σε ρούβλια από την 1η Απριλίου, ο Στέλιος Πέτσας υποστήριξε ότι αυτή που θα επηρεαστεί από την αλλαγή είναι η spot αγορά φυσικού αερίου.

Όπως εξήγησε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, τα μακροχρόνια συμβόλαια δεν θίγονται. «Έχουμε μακροχρόνια συμβόλαια με τη Ρωσία, οπότε δεν βλέπω κάποιο λόγο ανησυχίας βραχυπρόθεσμα για τη χώρα μας» είπε στο MEGA.

«Από κει και πέρα έχουμε την παρέμβαση των ΗΠΑ με την αποδέσμευση των στρατηγικών αποθεμάτων πετρελαίου» τόνισε ο κ. Πέτσας, σημειώνοντας ότι οι χώρες θα πρέπει μετά τα τελευταία γεγονότα θα πρέπει να κάνουν κινήσεις για μια μεγαλύτερη ενεργειακή ασφάλεια.

«Οι κυρώσεις που αντιμετωπίζει η Ρωσία είναι πρωτοφανείς σε παγκόσμια κλίμακα και προσπαθεί και η ίδια να αντιδράσει κάνοντας μεγαλύτερο το κόστος για τις οικογένειες της Δύσης» ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι «η συντονισμένη ευρωπαϊκή και παγκόσμια αντίδραση θα οδηγήσει γρήγορα στον τερματισμό των γεωπολιτικών αναταραχών και φυσικά στον τερματισμό των εχθροπραξιών».

Μιλώντας για την ακρίβεια, ο Στέλιος Πέτσας τόνισε ότι η ανατίμηση που προκαλείται από την εισαγόμενη ενεργειακή κρίση ψαλιδίζει το διαθέσιμο εισόδημα, φέρνοντας σε δύσκολη θέση νοικοκυριά και επιχειρήσεις. «Θα είμαστε δίπλα, για να συνεχίσουμε να στηρίζουμε όσο χρειαστεί» συμπλήρωσε ο κ. Πέτσας.

Τέλος, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών αναφέρθηκε και στην πρωτοβουλία να αποσταλεί σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Κτηνιατρικό Σύλλογο βοήθεια στους Ουκρανούς πρόσφυγες που έχουν ζώα συντροφιάς. Ειδικότερα, πρόκειται για 11 τόνους ζωοτροφής και υγειονομικό υλικό που θα φτάσει σε μία κτηνιατρική κλινική που έχει οργανωθεί στα σύνορα Ουκρανίας – Πολωνίας.

Πέτσας: Γιατί η Ελλάδα δεν θα έχει πρόβλημα με την αλλαγή στις πληρωμές του φυσικού αερίου (βίντεο)

Πηγή dikaiologitika.gr