Πάτρα: «Το θέμα της αγενεσίας είναι μπερδεμένο, υπάρχει ενδεχόμενο λάθους στη νεκροψία» λέει καρδιοχειρουργός, τι είπε ο ιατροδικαστής Λέων (βίντεο)

0
43
Screenshot/Mega

Στην τελική ευθεία φαίνεται να μπαίνει το θρίλερ της Πάτρας με τον θάνατο των τριών παιδιών. Όλα δείχνουν πώς ακόμα και μέσα στην εβδομάδα θα έχουμε απαντήσεις. Ο Γρηγόρης Λέων, ιατροδικαστής, τονίζει ότι η υπόθεση βαίνει στο τέλος της.

Σχετικά με την ιατροδικαστική έκθεση που έδειχνε ως αιτία θανάτου της Μαλένας την ηπατική ανεπάρκεια, ο κ Λέων υπογράμμισε:

«Από την αρχή η αιτία θανάτου ήταν μια επιστημονική κρίση που προφανώς δεν ήταν ορθή. Το ευτύχημα ήταν ότι έχουν καταγραφεί τα δεδομένα σωστά. Στα δείγματα που εστάλησαν για ιστολογική εξέταση δεν υπάρχει αμφισβήτηση επί αυτών».

Και συμπληρώνει:

«Ήμουν από τους πρώτους που είπαν ότι έχουμε πρόβλημα με την ιατροδικαστική έκθεση».

Όπως σημειώνει ο έμπειρος ιατροδικαστής, η αιτία θανάτου που δείχνει την ηπατική ανεπάρκεια, «πρέπει να αναθεωρηθεί και να ερμηνευτεί με τον σωστό τρόπο».

«Εγκληματική ενέργεια με παθολογικά αίτια δεν μπορεί να υπάρχει. Εκτιμώ ότι το μείζον είναι να βρεθεί λύση για τους τρεις θανάτους, να δοθούν αξιόπιστες απαντήσεις που δεν επιδέχονται καμία αμφισβήτηση».

Πέρα από την υπόθεση της Μαλένας, ζήτημα υπάρχει, σύμφωνα με τον κ. Λέων, και με την έκθεση της Ίριδας και την αγενεσία φλεβοκόμβου που αναφέρεται.

Καρδιοχειρουργός μιλώντας στο mega σημειώνει:

«Το να έχει κάποιος αγενεσία του φλεβόκομβου και να είναι καλά μέχρι τους 6 – 7 μήνες και ξαφνικά να πεθαίνει από αυτό, δεν ταιριάζει. Το θέμα της αγενεσίας είναι μπερδεμένο. Υπάρχει ενδεχόμενο λάθους στη νεκροψία – νεκροτομή. Δεν ταιριάζει με την κλινική εικόνα. Ένα υγιέστατο άτομο δεν μπορεί να πεθάνει ξαφνικά από αγενεσία. Νομίζω ότι κάτι άλλο έχει συμβεί αλλά δεν μπορώ να πω λεπτομέρειες γι’ αυτό».

Δείτε βίντεο:

Πάτρα: «Το θέμα της αγενεσίας είναι μπερδεμένο, υπάρχει ενδεχόμενο λάθους στη νεκροψία» λέει καρδιοχειρουργός, τι είπε ο ιατροδικαστής Λέων (βίντεο)

Πηγή dikaiologitika.gr