Ο ΠΟΥ καταδικάζει τις συνεχιζόμενες επιθέσεις σε εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης στην Ουκρανία

0
19

Ο ΠΟΥ καταδικάζει τις συνεχιζόμενες επιθέσεις σε εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης στην Ουκρανία

Την οργή του από τις συνεχιζόμενες επιθέσεις σε εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης στην Ουκρανία εξέφρασε πριν από λίγο στην καθιερωμένη ενημέρωση τύπου ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Δρ. Τένδρος.

Όπως τόνισε από την αρχή της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, έχουν σημειωθεί 82 επιθέσεις σε εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης, με αποτέλεσμα να σημειωθούν τουλάχιστον 72 θάνατοι και 43 τραυματισμοί ασθενών και υγειονομικού προσωπικού.

Παράλληλα ο Παγκόσμιος Οργανισμός παρέδωσε σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία περίπου 160 μετρικούς τόνους ιατρικών προμηθειών στην Ουκρανία και συνεχίζει να συνεργάζεται με τοπικούς και διεθνείς εταίρους για την παράδοση των ιατρικών προμηθειών στις περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο.

Ειδικότερα συνεχίζει να προτρέπει για εγγυήσεις ασφαλούς διέλευσης για την παράδοση προμηθειών στη Μαριούπολη και σε άλλες πολιορκημένες πόλεις και έχει εκδώσει οδηγίες για δωρεές, συμπεριλαμβανομένης μιας λίστας κρίσιμων προμηθειών για τις οποίες απαιτείται επειγόντως υποστήριξη.

Ανταπόκριση Στρασβούργο Κώστας Δαβάνης

www.ertnews.gr

Πηγή ertnews.gr