Ο Νίκος Δένδιας συναντά την ομόλογό του Λιζ Τρας στο Λονδίνο

0
67

Ο Νίκος Δένδιας συναντά την ομόλογό του Λιζ Τρας στο Λονδίνο

Λονδίνο, Ευδοξία Λυμπέρη

Ο Έλληνας Υπ εξωτερικών κ. Νίκος Δένδιας βρίσκεται στο Λονδίνο για συνάντηση με την ομόλογο του Λιζ Τρας έπειτα από πρόσκληση της ίδιας. 

Οι συνομιλίες σύμφωνα με την ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου εξωτερικών θα εστιάσουν στις εξελίξεις στο ζήτημα της Ουκρανίας μετά την ρωσική επίθεση, στο συντονισμό ενεργειών στο πλαίσιο των Διεθνών Οργανισμών, καθώς και σε περιφερειακά ζητήματα όπως οι  εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σύμφωνα με ανώτερη βρετανική πηγή στην ΕΡΤ, η Λιζ Τρας θα δώσει επίσημα τα συλλυπητήρια της για το θάνατο των 10 μελών της ελληνικής διασποράς στην Ουκρανία αλλά και για τον αντίκτυπο της σύγκρουσης στην ελληνική κοινότητα της Ουκρανίας.

Η Λιζ Τρας αναμένεται να πει:

“Χαιρετίζουμε τη σθεναρή απάντηση της Ελλάδας στη ρωσική εισβολή και την εφαρμογή των κυρώσεων της ΕΕ, αλλά και τη στήριξη της Ελλάδας στη ψήφισμα της 28ης Φεβρουαρίου της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.”

Τα θέματα προς συζήτηση περιλαμβάνουν 

  1. Ρωσία/Ουκρανία. 
  2. Αμυντική Συνεργασία, 
  3. Ανατολική Μεσόγειος

Η Βρετανή υπουργός εξωτερικών αναμένεται να εστιάσει στη θέση του Ηνωμένου Βασιλείου για συνέχιση του εποικοδομητικού διαλόγου Ελλάδας-Τουρκίας.

www.ertnews.gr

Πηγή ertnews.gr