Μόσχα: Τι είπε ο Σ. Λαβρόφ για τη «νέα τάξη πραγμάτων» – Αύριο συνομιλίες με τον πρόεδρο της Δ. Ε. Ερυθρού Σταυρού

0
37

Μόσχα: Τι είπε ο Σ. Λαβρόφ για τη «νέα τάξη πραγμάτων» – Αύριο συνομιλίες με τον πρόεδρο της Δ. Ε. Ερυθρού Σταυρού

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ θα έχει συνάντηση αύριο Πέμπτη με τον πρόεδρο της Διεθνούς Επιτροπής Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ) Πέτερ Μάουρερ στη Μόσχα, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών. Ο Μάουρερ θα βρεθεί στη Μόσχα για συνομιλίες με θέμα τη σύγκρουση στην Ουκρανία, όπως ανακοίνωσε χθες ένας εκπρόσωπος της ΔΕΕΣ.

«Η ατζέντα της συνάντησης περιλαμβάνει τη συζήτηση των βασικών τομέων του έργου της ΔΕΕΣ στο πεδίο της διαχείρισης ανθρωπιστικών κρίσεων», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωση, ενώ εντείνεται η διεθνής κατακραυγή ειδικά για την κατάσταση στην πολιορκημένη Μαριούπολη, άπου 100.000 άνθρωποι παραμένουν εγκλωβισμένοι χωρίς νερό, θέρμανση και τρόφιμα, υπό συνεχείς βομβαρδισμούς.

Ο Πέτερ Μάουρερ, βρίσκεται ήδη στο Κίεβο επισημαίνοντας ότι πρέπει να βρεθούν διάδρομοι που να δίνουν πρόσβαση στον Ερυθρό Σταυρό για την προστασία των αμάχων.

Αίσθηση προκάλεσε το μεταξύ η ομιλία του Σεργκέι Λαβρόφ σε σπουδαστές Διεθνών Επιστημών στη Μόσχα, όπου μίλησε για νέα τάξη πραγμάτων, αποφεύγοντας άμεση σύνδεση με τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Πηγή: ΕΡΤ

www.ertnews.gr

Πηγή ertnews.gr