Κρεμλίνο: Δεν υπάρχει λόγος να χρησιμοποιήσει η Ρωσία πυρηνικά όπλα στην Ουκρανία

0
42
(Φωτ.: EPA / SERGEI ILNITSKY)

«Οποιαδήποτε έκβαση της επιχείρησης (στην Ουκρανία), δεν είναι φυσικά αιτία για τη χρήση πυρηνικών όπλων», είπε ο Πεσκόφ.

Η Ρωσία θα χρησιμοποιούσε πυρηνικά όπλα μόνο όταν θα υπήρχε μια απειλή για την ίδια την ύπαρξή της και όχι ως αποτέλεσμα του εν εξελίξει πολέμου στην Ουκρανία, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμιτρι Πεσκόφ σε συνέντευξή του στο PBS Newshour.

Συγκεκριμένα μιλώντας στην εκπομπή Newshour ο Ντμίτρι Πεσκόφ επιχείρησε να κατεβάσει τους τόνους, μετά τις δηλώσεις υψηλόβαθμων Ρώσων αξιωματούχων, δηλώνοντας ότι «οποιαδήποτε έκβαση της επιχείρησης [στην Ουκρανία], φυσικά, δεν είναι λόγος χρήσης πυρηνικού όπλου. Έχουμε ένα δόγμα ασφαλείας, που ορίζει πολύ ξεκάθαρα ότι μόνον αν υπάρξει απειλή για την ύπαρξη του κράτους στη χώρα μας μπορούμε και θα χρησιμοποιήσουμε πυρηνικά όπλα για να εξαλείψουμε την απειλή για την ύπαρξη της χώρας μας».

Στην ίδια συνέντευξη ο Πεσκόφ διέψευσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις στοχοθέτησαν σκόπιμα αμάχους στην Ουκρανία, παρά τους σφοδρούς βομβαρδισμούς σε αστικές υποδομές, πολυκατοικίες, σπίτια, σχολεία, νοσοκομεία, θέατρα και τους θανάτους αμάχων και τη μαζική έξοδο προσφύγων από τη χώρα. «Δεν βομβαρδίζουν σπίτια. Δεν βομβαρδίζουν διαμερίσματα. Δεν χτυπούν αστικούς στόχους. Βομβαρδίζουν στοχοθετώντας στρατιωτικές υποδομές», υποστήριξε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.<

Κρεμλίνο: Δεν υπάρχει λόγος να χρησιμοποιήσει η Ρωσία πυρηνικά όπλα στην Ουκρανία

Πηγή dikaiologitika.gr