Ιταλός Υφυπουργός Υγείας: Οι Ουκρανοί πρόσφυγες δεν απαιτείται να έχουν Super Green Pass

0
120

Ιταλός Υφυπουργός Υγείας: Οι Ουκρανοί πρόσφυγες δεν απαιτείται να έχουν Super Green Pass

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Σύμφωνα με δήλωσή του σε εκπομπή στο Rai Radio 1, ο Ιταλός Υφυπουργός Υγείας Πιερπάολο Σιλέρι τονίζει πως το καθεστώς του πρόσφυγα “δεν απαιτεί το Super Green Pass” το οποίο χορηγείται κατόπιν εμβολιασμού ή ανάρρωσης από την Covid-19 στην Ιταλία, ενώ τόνισε πως “είναι ξεκάθαρο ότι θα προσφέρουμε εμβολιασμό αλλά αυτό που χρειάζονται τώρα οι άνθρωποι που έρχονται σε εμάς είναι μια αγκαλιά”. 

Ο Υφυπουργός διευκρίνισε πως “το καθεστώς του πρόσφυγα επιτρέπει την πρόσβαση στο δικό μας σύστημα υγειονομικής περίθαλψης”, και πως “θα γίνουν όλες οι διαδικασίες, συμπεριλαμβανομένου του (Covid) τεστ για όσους φτάνουν, και θα τους προσφερθεί η δυνατότητα εμβολιασμού” που για τους πρόσφυγες θα παραμείνει προαιρετικός.

Ο Σιλέρι ξεκαθάρισε επίσης πως ετοιμάζεται εγκύκλιος με τις διαδικασίες που προβλέπονται για τους πρόσφυγες που φτάνουν από την Ουκρανία. Οι μετακινήσεις των προσφύγων θα γίνουν με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς εδάφους (λεωφορείο και τρένο) και θα επιτραπούν κατόπιν τεστ. Στο σημείο αυτό υπενθυμίζουμε πως στην Ιταλία αναλογεί περίπου το 13% των Ουκρανών προσφύγων.

www.ertnews.gr

Πηγή ertnews.gr