Ιταλία, Covid-19: Από την 1η Απριλίου τέλος στην κατάσταση έκτακτης ανάγκης – Στους 4,5 εκ οι ανεμβολίαστοι

0
33

Ιταλία, Covid-19: Από την 1η Απριλίου τέλος στην κατάσταση έκτακτης ανάγκης – Στους 4,5 εκ οι ανεμβολίαστοι

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Στις 31 Μαρτίου θα λήξει η κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την πανδημία Covid-19. Μέσω ενός οδικού χάρτη με διάφορες αφετηρίες και ουσιαστικά βήματα που οδεύουν προς την έξοδο από τα μέτρα, οι Ιταλοί θα περάσουν σταδιακά σε μια …μεταπανδημική ελευθερία. 

Μια από τις κύριες αλλαγές που θα λάβουν χώρα στα τέλη της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης Covid-19 είναι και ο τερματισμός της Έκτακτης Επιτροπής Εφαρμογής Μέτρων Υγείας και αυτόματα του ρόλου του Επικεφαλής της εν λόγω Επιτροπής, Στρατηγού Φραντζέσκο Φιλιουόλο. 

Ύστερα από 13 μήνες ηγεσίας της εμβολιαστικής εκστρατείας, ο Στρατηγός θα αφιερωθεί πλήρως στην ηγεσία της Κοινής Επιχειρησιακής Διοίκησης Δυνάμεων (Covi), φορέας που συντονίζει, σχεδιάζει και διευθύνει επιχειρήσεις Ιταλών στρατιωτών στο εξωτερικό.

Η νέα “Μονάδα για την ολοκλήρωση της εκστρατείας εμβολιασμού και για τη λήψη άλλων μέτρων για την καταπολέμηση της πανδημίας” θα λειτουργεί έως τις 31 Δεκεμβρίου 2022, και από την 1η Ιανουαρίου 2023 θα αναλάβει το Υπουργείο Υγείας.

Συνολικά, η Ιταλική εκστρατεία εμβολιασμού κατά του Covid-19 έχει μέχρι στιγμής χορηγήσει 135 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων, φτάνοντας τα 49,7 εκατομμύρια Ιταλών (83,9% του συνολικού πληθυσμού) να έχουν ολοκληρώσει τον πρωτογενή κύκλο, ενώ παραμένουν ανεμβολίαστοι περίπου 4,5 εκατομμύρια Ιταλοί.

www.ertnews.gr

Πηγή ertnews.gr