Η Μόσχα δεν θα ζητήσει άμεσα να πληρωθεί σε ρούβλια για το φυσικό αέριο – Τι αναφέρει το Κρεμλίνο

0
26

Η Μόσχα δεν θα ζητήσει άμεσα να πληρωθεί σε ρούβλια για το φυσικό αέριο – Τι αναφέρει το Κρεμλίνο

Σε μερική αναδίπλωση ως προς το αίτημά της να πληρώνεται σε ρούβλια για το φυσικό αέριο που στέλνει στην ΕΕ προχωρά η Ρωσία. Όπως έγινε γνωστό, η Μόσχα δεν θα ζητήσει άμεσα από τις άλλες χώρες να πληρώνουν στο εθνικό της νόμισμα για τις εισαγωγές φυσικού αερίου, ανακοίνωσε σήμερα το Κρεμλίνο, υποσχόμενο μια σταδιακή μετάβαση στο νέο καθεστώς αποπληρωμής, επισημαίνοντας ότι η Μόσχα θα εργαστεί πάνω στην ιδέα να διευρύνει τον κατάλογο των προϊόντων της που εξάγει για τα οποία θα ζητεί να πληρώνεται σε ρούβλια.

Νωρίτερα ο πρόεδρος της Δούμας Βιάτσεσλαβ Βολόντιν είχε προειδοποιήσει την ΕΕ ότι, αν θέλει ρωσικό φυσικό αέριο, θα πρέπει να πληρώνει σε ρούβλια, επισημαίνοντας ότι το ίδιο θα συμβεί και για τις εξαγωγές πετρελαίου, σιτηρών, μετάλλων, λιπασμάτων, άνθρακα και ξυλείας.

Nα σημειωθεί ότι τα συμβόλαια με τη Ρωσία για την παροχή φυσικού αερίου έχουν μακροπρόθεσμη διάρκεια και είναι σε ευρώ και δολάρια. Η ανακοίνωση της Ρωσίας έρχεται μία ημέρα μετά τη δήλωση του Γερμανού υπουργού Οικονομίας, Ρόμπερτ Χάμπεκ ο οποίος εξ ονόματος των υπουργών Ενέργειας της G7 δήλωσε ότι η πληρωμή σε ρούβλια αποτελεί «μονομερή και ξεκάθαρη παραβίαση των υφιστάμενων συμβολαίων».

Δείτε επίσης:

www.ertnews.gr

Πηγή ertnews.gr