Μπάιντεν για 25η Μαρτίου: Η Ελλάδα προωθεί την ειρήνη και την ευημερία, κρίσιμος σύμμαχος στο ΝΑΤΟ

0
25
Μπάιντεν για 25η Μαρτίου: Η Ελλάδα προωθεί την ειρήνη και την ευημερία, κρίσιμος σύμμαχος στο ΝΑΤΟ

«Κρίσιμο σύμμαχο στο ΝΑΤΟ» χαρακτήρισε την Ελλάδα ο Τζο Μπάιντεν στο μήνυμά του για την 25η Μαρτίου.

Το δικό του μήνυμα για την 25η Μαρτίου απευθύνει ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, τονίζοντας πως «η Ελλάδα είναι κρίσιμος σύμμαχος στο ΝΑΤΟ και προωθεί την ειρήνη και την ευημερία στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, στον Εύξεινο Πόντο και στα Δυτικά Βαλκάνια».

Ειδικότερα, στο σχετικό μήνυμά του, ο Τζο Μπάιντεν αναφέρει: «Σήμερα, καθώς γιορτάζουμε την επέτειο της ελληνικής ανεξαρτησίας, τιμούμε τον βαθύ και ιστορικό δεσμό των χωρών μας -που σφυρηλατήθηκε στον αγώνα για ελευθερία και αυτοδιοίκηση- και τις πολλές συνεισφορές της σύγχρονης Ελληνικής Δημοκρατίας που προάγουν τη διεθνή ειρήνη και σταθερότητα και υποστηρίζουν τη διεθνή ειρήνη και σταθερότητα κοινές αξίες».

Ακόμα, σε άλλο σημείο, ο Αμερικανός Πρόεδρος επισημαίνει: «Κρίσιμος σύμμαχος στον Οργανισμό του Βορειοατλαντικού Συμφώνου, η Ελλάδα προωθεί την ειρήνη και την ευημερία στις περιοχές της Ανατολικής Μεσογείου, της Μαύρης Θάλασσας και των Δυτικών Βαλκανίων και οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι ευγνώμονες για τη συνεχιζόμενη φιλοξενία της Ελλάδας στη Δραστηριότητα Ναυτικής Υποστήριξης των ΗΠΑ της Σούδας στην Κρήτη. Η Ελλάδα και οι ΗΠΑ στέκονται μαζί για να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της εποχής μας, από την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης και τη διαφοροποίηση των ενεργειακών πόρων της περιοχής έως την απώθηση ενάντια στην αυξανόμενη απειλή του αυταρχισμού. Μέσω του συνεχιζόμενου Στρατηγικού μας Διαλόγου, η Ελλάδα και οι ΗΠΑ έχουν αυξήσει τη συνεργασία σε μια σειρά από κρίσιμα ζητήματα και η περσινή ενημέρωση της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας μας θα ενισχύσει τη συνεργασία μας στον τομέα της άμυνας και της ασφάλειας για τα επόμενα χρόνια».

Τέλος, ο Τζο Μπάιντεν έκανε μνεία και στους «3 εκατομμύρια Αμερικανούς που ζουν στις ΗΠΑ με ελληνική καταγωγή», υπογραμμίζοντας τον αγώνα της ομογένειας για την αντιμετώπιση της πανδημίας μεταξύ άλλων.

Μπάιντεν για 25η Μαρτίου: Η Ελλάδα προωθεί την ειρήνη και την ευημερία, κρίσιμος σύμμαχος στο ΝΑΤΟ

Πηγή dikaiologitika.gr