Από αφασία πάσχει ο Μπρους Γουίλις: Τι προκαλεί η νόσος, η συγκινητική ανάρτηση της Ντέμι Μουρ (εικόνα)

0
18
Από αφασία πάσχει ο Μπρους Γουίλις: Τι προκαλεί η νόσος, η συγκινητική ανάρτηση της Ντέμι Μουρ (εικόνα)

Τι προκαλεί η πάθηση απο την οποία πάσχει ο Μπρους Γουίλις – Ο αγαπημένος ηθοποιός βάζει τέλος στην καριέρα του

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε την Τετάρτη η οικογένεια του 67χρονου αγαπημένου ηθοποιού, ο Μπρους Γουίλις αναγκάζεται να βάλει τέλος στην καριέρα του για «λόγους υγείας», καθώς πάσχει από αφασία.

«Στους καταπληκτικούς υποστηρικτές του Μπρους, ως οικογένεια θέλαμε να μοιραστούμε ότι ο αγαπημένος μας Μπρους αντιμετώπιζε κάποια προβλήματα υγείας και πρόσφατα διαγνώστηκε με αφασία, η οποία επηρεάζει τις γνωστικές του ικανότητες», ξεκινά το μήνυμα της οικογένειας.

«Ως αποτέλεσμα αυτού και μετά από πολλή σκέψη, ο Μπρους αποχωρεί από την καριέρα που σήμαινε τόσα πολλά γι’ αυτόν.

Αυτή είναι μια πραγματικά δύσκολη περίοδος για την οικογένειά μας και είμαστε τόσο ευγνώμονες για τη συνεχή αγάπη, τη συμπόνια και την υποστήριξή σας. Θέλαμε να ενημερώσουμε τους θαυμαστές του γιατί ξέρουμε πόσα σημαίνει για εσάς, όπως και εσείς για εκείνον.

Όπως λέει πάντα ο Μπρους, “Ζήσε το” και μαζί σκοπεύουμε να κάνουμε ακριβώς αυτό».

Τι είναι η αφασία 

Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Κωφών και Λοιπών Διαταραχών της Επικοινωνίας (NIDCD) των ΗΠΑ, η αφασία είναι μια διαταραχή που οδηγεί σε βλάβη τμημάτων του ανθρώπινου εγκεφάλου, τα οποία σχετίζονται με τη γλώσσα και κυρίως με την λεκτική επικοινωνία. Για τους περισσότερους ανθρώπους τα τμήματα αυτά βρίσκονται στην αριστερή πλευρά του εγκεφάλου.

Η αφασία συνήθως εμφανίζεται ξαφνικά, ενώ τις περισσότερες φορές έπεται ενός εγκεφαλικού επεισοδίου ή ενός τραυματισμού στο κεφάλι. Ωστόσο μπορεί να εξελιχθεί με αργό τρόπο ως αποτέλεσμα ενός εγκεφαλικού καρκίνου ή μιας εξελισσόμενης νευρολογικής ασθένειας.

Η διαταραχή προκαλεί βλάβη στην έκφραση και την κατανόηση της γλώσσας καθώς επίσης στην ανάγνωση και τη γραφή. Η αφασία μπορεί να εμφανιστεί από κοινού και με άλλες λεκτικές διαταραχές όπως η δυσαρθρία ή η απραξία λόγου, οι οποίες είναι επίσης απότοκο εγκεφαλικής βλάβης.

Η αφασία ως διαταραχή προκαλείται από βλάβη σε μία ή και περισσότερες από τις λεκτικές περιοχές του ανθρώπινου εγκεφάλου. Συχνότερα ως αιτία αναφέρεται το εγκεφαλικό επεισόδιο.

Η ανάρτηση της Nτέμι Μουρ

H 59χρονη ηθοποιός ήταν παντρεμένη με τον Γουίλις για 13 χρόνια και έχουν αποκτήσει μαζί τρεις κόρες, τη Ράμερ, τη Σκουτ και την Ταλούλα.

//www.instagram.com/embed.js

Από αφασία πάσχει ο Μπρους Γουίλις: Τι προκαλεί η νόσος, η συγκινητική ανάρτηση της Ντέμι Μουρ (εικόνα)

Πηγή dikaiologitika.gr