Σκύλοι -ρομπότ περιπολούν τα σύνορα των ΗΠΑ

0
37

Σκύλοι -ρομπότ περιπολούν τα σύνορα των ΗΠΑ

Το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ παρέδωσε μια «αγέλη» σκύλων ρομπότ, που ονομάζονται «Αυτοματοποιημένα Οχήματα Επίγειας Επιτήρησης», στην Τελωνειακή και Συνοριακή Περίπολο, για περιπολίες στα σύνορα με το Μεξικό.

Το πρόγραμμα σκοπεύει να «αξιοποιήσει την τεχνολογία για να πολλαπλασιάσει δυναμικά» την αμερικανική παρουσία, κατά μήκος των συνόρων και να «μειώσει την έκθεση του ανθρώπου σε κινδύνους που απειλούν τη ζωή του», σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση  του υπουργείου.

«Τα νότια σύνορα μπορεί να είναι ένα αφιλόξενο μέρος για τον άνθρωπο και τα ζώα, και αυτός ακριβώς είναι ο λόγος για τον οποίο μια μηχανή μπορεί να υπερέχει», εξήγησε η υπεύθυνη του προγράμματος Επιστήμης και Τεχνολογίας του υπουργείου, Μπρέντα Λονγκ.

Το 2020, ο αμερικανικός στρατός συνεργάστηκε με την Ghost Robotics για την κατασκευή αυτών των σκύλων-ρομπότ που θα περιπολούν στρατιωτικές βάσεις, ενώ η ίδια η εταιρεία συνεργάστηκε με τον κατασκευαστή όπλων SWORD International, για τη δημιουργία μιας ένοπλης έκδοσης, ικανής να εξουδετερώνει στόχους σε απόσταση σχεδόν 1.200 μέτρων.

Οι τετράποδοι ρομποτικοί φρουροί, οι οποίοι έχουν ήδη δοκιμαστεί σε βαγόνια τρένων και σε κτίρια, μπορούν να εξοπλιστούν με κάθε είδους κάμερα (θερμική, νυχτερινής όρασης κ.λπ.) ή αισθητήρες, συμπεριλαμβανομένων των χημικών, βιολογικών, ραδιολογικών και πυρηνικών. Μπορούν να ελέγχονται μέσω τηλεχειριστηρίου, Wi-Fi, GPS ή «άλλων μέσων», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Οι κατασκευαστές δεν εκρύψαν τον ενθουσιασμό τους για τις δυνατότητές των σκύλων-ρομπότ , λέγοντας ότι το «στιβαρό, τετράποδο ρομπότ μπορεί να διασχίσει όλους τους τύπους φυσικού εδάφους, όπως άμμο, βράχια και λόφους, καθώς και περιβάλλοντα που έχουν κατασκευαστεί από τον άνθρωπο, όπως σκάλες».

ΠΗΓΗ: RT

www.ertnews.gr

Πηγή ertnews.gr